86 daglige fly til Nordamerika

2019/08/defaultmain.jpg

LUFTFART: Der knyttes bånd som aldrig før over Nordatlanten, mens nogle få som SAS må klare sig selv. British Airways og en stribe af partnerne er nu oppe på et imponerende antal afgange.

Storfamilier og joint venture i godkendte alliancer (man kunne også sige karteller) præger sommerens trafik mellem Europa og USA. Nogle få holdes udenfor og må klare sig selv, hvilket SAS forsøger med flere afgange og en ny rute.

Fusionen mellem American Airlines og USAirways (som forlod Star Alliance) er nu i storfamilie med British Airways, Iberia  og Finnair. De har tilsammen 86 daglige afgange mellem Europa og Nordamerika. Alene fra London afgår 17 fly til New York hver eneste dag.

British Airways har 70 fly om dagen fra britisk område til amerikanske byer, og fra Spanien er der med familien via Iberia og de amerikanske selskaber 16 daglige afgange. Og så er Finnair slet ikke talt med fra de nordiske lande i den forbindelse, men til gengæld til Østen.

”Et vigtigt skridt med joint venture (fælles selskaber som deler på bundlinjen) over Nordatlanten, som har givet os en række nye muligheder,” siger chefen for American Airlines, Doug Parker.

”Der har aldrig været et bedre tidspunkt at rejse over hele kloden. Et tæt net over Nordatlanten, og fine muligheder til Østen via en anden joint venture mellem British Airways, Japan Airlines og Finnair,” konkluderer Willie Walsh, præsident for IAG, der er British Airways moderselskab.