Kilroy på islandske hænder

Kilroy travels skiftede ejer i går. Det var primært det finske studenterråd som solgte ud af sin aktiebeholdning – men finnerne har stadig 27 % af aktierne i Kilroy, den danske direktion fordoblede sin aktiepost til 20 % og resten, 53 %, er nu overtaget af Iceland Invest, et privatejet investeringsselskab kontrolleret af Arnar Thorisson.Thorisson, der efter handlen er ny bestyrelsesformand, er tidl. adm. direktør for Icelandic Student Services og sad fra 1989 til 1993 i Kilroys bestyrelse ligesom han fra 1995 til 2000 havde ledende stillinger i Kilroy-koncernen.”Arnar Thorisson har altså et indgående kendskab til Kilroy – og han er samtidig en god personlig ven. Og modsat nogle af de andre islandske investeringer i Danmark, er der her tale om en privat investor,” sagde Kilroys koncernchef, Claus Hejlesen, torsdag aften til Take Off.Claus Hejlesen har med direktionskollegerne, gruppedirektør Allan Quist og finansdirektør Henrik Kaltoft, igen investeret i Kilroy. Deres aktiebeholdning er nu fordoblet til 20 %.

Rent teknisk ejer Kilroys investorer Kilroy gennem et dansk holdingselskab, SSTS A/S.Kilroys hovedaktionær, indtil i går, finske HYY Group (Student Union of the University of Helsinki), har været hovedaktionær siden grundlæggelsen af Kilroy-koncernen. Senest havde gruppen 83 % af aktierne.

HYY Group fortsætter dog som mindretalsaktionær med 20 % af aktierne – andre 7 % ejes af den netop aftrådte finske bestyrelsesformand for Kilroy.Kilroy-koncernens omsætning steg sidste år 9 % i forhold til 2005 – en stigning fra 939 mio. kr. til 1.023 mio. kr. Driftsresultatet gav et overskud på 4,3 mio. kr. mod 2,5 mio. kr. i 2005, oplyser Kilroy.I januar opgav det svenske rejsebureau Ticket at købe Kilroy pga. uenighed om prisen. 29 % af Ticket ejes af Northern Travel Holding fra Island, som i slutningen af sidste år købte Sterling, Iceland Express, Hekla Tours og det britiske charterselskab Astreaus.Kilroy med lidt over 300 medarbejdere er primært ungdomsrejsebureau i Danmark, Sverige, Norge, Finland, og Holland.HB

Skrevet af