DRF anklager rederi for snyd

Danmarks Rejsebureau Forening går nu til angreb på det statslige rederi Bornholmstrafikken, som foreningen mener ”fifler” med begrebet billigbilletter for at undgå at betale provision til danske rejsebureauer. Trafikstyrelsen kan ikke hjælpe.
Danske rejsebureauer, primært på Bornholm, mister ifølge DRF mindst 10 millioner kr. i årlig omsætning, fordi Bornholmstrafikken kalder op mod halvdelen af deres billettyper for ”billigbilletter”.
Bornholmstrafikken skal ifølge kontrakten med Trafikstyrelsen under Trafikministeriet betale rejsebureauerne provision, når bureauerne sælger færgebilletter til normalpriser, men ikke hvis der er tale om billigbilletter.
”Bornholmstrafikken har ved årsskiftet besluttet at definere en lang række billettyper som billigbilletter, således, at op mod 50 procent af de solgte billetter i dag er billigbilletter. Det er helt uacceptabelt. I kontrakten med Trafikstyrelsen står der, at andelen af billigbilletter kun må udgøre ca. 15 procent af det samlede udbud af billetter. Denne fiflen med begreberne har kun det formål at få spillet rejsebureauerne af banen ved at undgå, at betale provision til rejsebureauerne” siger Lars Thykier.
DRF har henvendt sig til Trafikstyrelsen for at få rettet op på rederiets fremgangsmåde, men styrelsen kan, ifølge DRF, ikke gribe ind. I kontrakten mellem rederiet og styrelsen står nemlig også, at billetterne skal kunne sælges på ”rimelige kommercielle vilkår”.  Det vil sige, at hvis Bornholmstrafikken selv vurderer at en billettype vil skulle sælges med tab, kan den undlade at betale provision.
DRF vil nu rejse sagen politisk. BornholmsTrafikken sejler mellem Rønne og Ystad samt fra Køge, syd fra København.

Skrevet af

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.