DRF anklager rederi for snyd

Danmarks Rejsebureau Forening går nu til angreb på det statslige rederi Bornholmstrafikken, som foreningen mener ”fifler” med begrebet billigbilletter for at undgå at betale provision til danske rejsebureauer. Trafikstyrelsen kan ikke hjælpe.
Danske rejsebureauer, primært på Bornholm, mister ifølge DRF mindst 10 millioner kr. i årlig omsætning, fordi Bornholmstrafikken kalder op mod halvdelen af deres billettyper for ”billigbilletter”.
Bornholmstrafikken skal ifølge kontrakten med Trafikstyrelsen under Trafikministeriet betale rejsebureauerne provision, når bureauerne sælger færgebilletter til normalpriser, men ikke hvis der er tale om billigbilletter.
”Bornholmstrafikken har ved årsskiftet besluttet at definere en lang række billettyper som billigbilletter, således, at op mod 50 procent af de solgte billetter i dag er billigbilletter. Det er helt uacceptabelt. I kontrakten med Trafikstyrelsen står der, at andelen af billigbilletter kun må udgøre ca. 15 procent af det samlede udbud af billetter. Denne fiflen med begreberne har kun det formål at få spillet rejsebureauerne af banen ved at undgå, at betale provision til rejsebureauerne” siger Lars Thykier.
DRF har henvendt sig til Trafikstyrelsen for at få rettet op på rederiets fremgangsmåde, men styrelsen kan, ifølge DRF, ikke gribe ind. I kontrakten mellem rederiet og styrelsen står nemlig også, at billetterne skal kunne sælges på ”rimelige kommercielle vilkår”.  Det vil sige, at hvis Bornholmstrafikken selv vurderer at en billettype vil skulle sælges med tab, kan den undlade at betale provision.
DRF vil nu rejse sagen politisk. BornholmsTrafikken sejler mellem Rønne og Ystad samt fra Køge, syd fra København.

Skrevet af