SAS i god dialog efter Cimber overtagelse

Flemming Jensen

Flemming Jensen.

”Vi er i en god dialog med både piloter og kabinepersonale om fremtiden i vort nye selskab, som skal være et lille, super effektivt driftsselskab med moderne CRJ-fly,” siger SAS driftsdirektør Flemming Jensen.

Rygterne har længe svirret, og mod slutningen af weekenden indgik forhandlerne fra SAS og Cimber A/S en købsaftale til 20 millioner kroner. Populært sagt køber SAS en skal med AOC-rettigheder og til CO2 udslip, men uden personale og uden fly. Navnet kan SAS også godt bruge til det nye selskab, hvis man ønsker det.

Ellers er der ikke noget tilbage efter april. Personalet i Cimber A/S er sagt op med udgangen af marts. Mange har fået job (vistnok ca. 20 af jordpersonalet, som ikke endnu har sikret sig). Piloterne skal alligevel tilbage til SAS. Flyene er leasede og ryger tilbage til ejerne, men med købet har SAS sikret sig, at driften indtil april kan fortsætte som nu.

”Vi skal i gang med at få en masse brikker til at falde på plads. Selskabet skal have egen bestyrelse og direktion i et dansk selskab.  Flyparken skal i første omgang kun være vores egne moderne CRJ-fly, men andre typer regionale jets kan eventuelt komme til. Dog er det ikke meningen, at selskabet skal råde over propelfly, som for eksempel ATR-fly. Her fortsætter udliciterede aftaler,” siger Flemming Jensen til takeoff.dk.