Så gik uge 27

SOMMER: ’Annette Heick tabte penge på Folkemødet’ –  Airbnb vinder ved vandfald – De unge holder aldrig fri – Min kones sparevilje

Af Ejvind Olesen

VANDFALD BRUSER FOR AIRBNB : Turister, som vil se den fantastiske natur omkring Niagara Falls, og det vil ca. 10 mio. udlændinge på årsbasis, kan vælge enten den amerikanske eller den canadiske side, når de vil overnatte. Der er mest at se fra Canada siden. Her er også de fleste moteller og restauranter samt kasinoer. Deleøkonomien og private, der udlejer værelser i Parken, har en vækst seks gange så meget som hotellerne de seneste tre år. Airbnb vinder voldsomt frem med en stigning fra 60 private huse og 2.900 udlejninger i 2014 til 18.600 sidste år. Et gennemsnistsophold på den amerikanske side koster pr. nat på hotel ca. 700 kr.  Men giv lidt mere og få værelse med udsigt mod faldet i projektørerne aften og nat. – Men der er voldsomme sæsonudsving alt efter, hvordan vandfaldet bruser. Om vinteren kan det hele i 30 graders frost være en kæmpe isklump. Gennemsnitsbelægningen på hotel er 50,3 procent, mens private står i kø for at udleje værelser til Airbnb.

CITATET: Billige flybilletter kastes i grams til rejselystne forbrugere, der har vænnet sig til priser på få hundrede kroner. Prisdykket er et resultat af mange års omstilling fra monopol intens konkurrence og nye forretningsmodeller. (JP Erhverv)

CITATET: Vi havde et fantastisk personale, fik ros for maden og om aftenen var vores telt ved at revne, så mange have bestilt bord eller kom ind fra gaden. Vi kunne have fyldt teltet fire gange. Det gik dog galt på den måde, at der om eftermiddagen, ikke var nogen, der spiste frokost hos os. De havde travlt med møder. Der var stort set nul besøgende, hvor vi havde 800 pladser i teltet at gøre godt med. Her fossede pengene ud, for personalet var på plads, og maden var klar. Derfor stod vi efter Folkemødet med et underskud. (Anette Heick i BT)

CITATET: Unge mennesker er i dag så ambitiøse, at det ikke er naturligt for dem at holde fri fra arbejdet. De er sindssygt dygtige, men de skal øve sig i at trække stikket helt, når de holder ferie. (Henning Dons, Arbejdstilsynet)

CITATET: Vi ser væksten kommer fra danskere, som tager mere på hotel med for eksempel weekendophold i storbyen, og så heldigvis også udenlandske rejsende. (Direktør Katia Østergaard, Horesta).

SMILET: Den eneste sparervilje min kone viser er, når hun sætter lys i sin egen fødselsdagskage.

SMILET: To ældre på plejehjem i Herning om deres rejseliv: ”Jeg har sejlet 30 år på varmen”- ”Jeg har boet 40 år på heden”.