A.P. Møller-Mærsk har solgt sit tyske rejsebureau Hamburg Süd Reiseagentur til ATPI Group, der blandt andet er specialister i sømandsrejser. Arkivpressefoto: A.P. Møller-Mærsk.

A.P. Møller sælger rejsebureau

ATPI Group køber tyske Hamburg Süd Reiseagentur fra A.P. Møller-Mærsk, der vil fokusere på sin kerneforretning. Købet gør ATPI, der også har kontor i København, endnu større på sømandsrejser.

ATPI Group, der er specialist på områder som travel management og events, udvider sin portefølje med købet af Hamburg Süd Reiseagentur, der er også er medlem af den delvist Lufthansa-ejede erhvervsrejsebureaukæde Lufthansa City Center, fra A.P. Møller-Mærsk.

ATPI står blandt andet stærkt indenfor nichen som erhvervsrejsebureau for globale sømandsrejser, oplyser ATPI i en pressemeddelelse, der ikke fortæller prisen for købet af rejsebureauet.

Hamburg Süd Reiseagentur, der er en af verdens største aktører indenfor sømandsrejser, blev søsat tilbage i 1963 og er i dag et af Hamborgs største rejsebureauer indenfor business travel management, krydstogtrejser samt rejser til og fra fragtskibe.

Efter købet af Hamburg Süd Reiseagentur overflyttes medarbejderne til ATPI, der oplyser, at det vil være business as usual. ATPI tilføjer, at man forventer yderligere vækst på områderne, der dækkes af Hamburg Süd Reiseagentur.

Vigtigt at være i Hamborg
Adam Knights, regionaldirektør for ATPI i Europa og Mellemøsten, siger i pressemeddelelsen: ”Hamborg-regionen har en strategisk prioritet for ATPI, derfor er vi glade for med købet af Hamburg Süd Reiseagentur at have fundet den rigtige partner i Hamborg.

Vi er i forvejen tilstede i Norge og Danmark samt i Grækenland og Cypern, men har også behovet for at være fysisk på plads i Hamborg. ATPI er sikre på, at vi vil være en god partner for de eksisterende og kommende kunder hos Hamburg Süd Reiseagentur,” siger Adam Knights.

Og danske Mette Christensen, hvis titel i A.P. Møller-Mærsk er Global Head of Indirect Category Management, Maersk Procurement, hvor hun blandt andet også har travel management under sig, herunder Hamburg Süd Reiseagentur, siger i pressemeddelelsen:

”Som en del af strategien hos A.P. Møller-Mærsk fokuserer vi på koncernens kerneforretning, containertransport og logistik. Derfor har vi kigget efter en ny stærk ejer af Hamburg Süd Reiseagentur. Jeg er glad for, at vi med ATPI har fundet den rigtige partner, der kan sikre en stærk fremtid for Hamburg Süd Reiseagentur, både for rejsebureauets ledelse og medarbejdere, men også rejsebureauets kunder.”

ATPI Group har på verdensplan over 100 kontorer, der har speciale i at arrangere erhvervsrejser for blandt andet energi- og shippingbranchen.

Relaterede artikler:

Forventer markant vækst i forretningsrejser i år

Mærsk ændrer struktur i rejseafdeling

Lufthansa-rejsebureauer får opgradering til fast pris