Selve Lufthansa-gruppen har allerede sit Fixprice Upgrade-tilbud på sin såkaldte NDC-platform. Nu kommer denne mulighed også til den delvist Lufthansa-ejede erhvervsrejsebureaukæde Lufthansa City Center. Her et kig ind på business class på et A380-langrutefly fra det tyske flyselskab. Pressefoto: Lufthansa.

Lufthansa-rejsebureauer får opgradering til fast pris

Den delvist Lufthansa-ejede erhvervsrejsebureaukæde Lufthansa City Center kan nu tilbyde sine firmakunder Lufthansas egen opgraderingsmulighed til en højere rejseklasse til en fast pris.

Muligheden gør Lufthansa City Center, LCC, til første erhvervsrejsebureaukæde til at integrere denne mulighed ved bookinger, oplyser LCC i en pressemeddelelse.

Reelt er der tale om, at LCC nu kobles på Lufthansa-gruppens eksisterende mulighed Fixprice Upgrade. LCC skriver i pressemeddelelsen, at det nye tilbud er muligt på grund af LCC’s tilknytning til Lufthansa Group Network, herunder dets NDC Partner Program.

NDC – New Distribution Capability – bruges af et stigende antal IATA-flyselskaber for at få booket flere flybilletter direkte hos dem – fremfor i reservationssystemer, GDS’erne, som Amadeus, Galileo, Sabre og Worldspan. Flyselskaberne mener, at de betaler for høje afgifter til GDS’erne.

Lufthansa City Centers eget NDC Partner Program indeholder blandt andet NDC Smart Offer, der ifølge Lufthansa Group har flyselskabets mest konkurrencedygtige priser på egentlige flybilletter samt tilkøbsmuligheder, ancillary products, som WiFi og vouchers til lounge adgang.

”Både LCC og Lufthansa-gruppens flyselskaber har som mål at levere den bedste service til vores kunder og partnere gennem deres foretrukne distributionskanaler. Derfor glæder det os, at vi nu også kan tilbyde Fixprice Upgrade via Lufthansas NDC-standarder og i samarbejde med Lufthansa City Center,” siger Jürgen Siebenrock, vicedirektør for salg på hjemmemarkeder i Lufthansa Group Network.

Kan frit booke andre flyselskaber
Selve flyselskabet Lufthansa har en mindre ejerinteresse i Lufthansa City Center, der har over 270 samarbejdende rejsebureauer med i alt 570 filialer (heraf 300 på det tyske hjemmemarked) i mere end 90 lande verden over. Men alle de samarbejdende erhvervsrejsebureauer agerer principielt uafhængigt af selve Lufthansa og kan frit booke alle flyselskaber, herunder lavprisselskaber.

I Danmark er Skotte Business Travel er eneste erhvervsrejsebureau der er samarbejdspartner med Lufthansa City Center, hvilket Skotte Business Travel har været i over ti år.

Det var ikke torsdag muligt for STANDBY.dk at få en uddybende kommentar fra Skotte Business Travel til det nye udspil fra LCC om opgraderinger til højere rejseklasser til en fast pris.

Relaterede artikler:

Rejsebranchen debatterede atter varm kartoffel

Erhvervsrejsebureau lander lukkede NDC-priser

Ny rejseteknik samles på samme platform