Drømmekage til Banedanmark

Godt nok viste regnskabet et underskud på 5,2 mio. kr., men det betød mindre, når det var første gang i fem år, at Banedanmarks årsrapport ikke var ledsaget af kritiske bemærkninger fra den årvågne Rigsrevision, skriver Jesper Høberg på epn.dk.

Det blev en ren regnskabsfest med drømmekage og hyldest til medarbejderne.

Banedanmarks medarbejderblad kalder begivenheden epokegørende, og økonomidirektør Søren Stahlfest fremhæver medarbejderne for at være blevet bedre til at tale sammen om, hvad man skylder hinanden på tværs af de afdelinger, der henholdsvis køber og udfører vedligeholdelse og fornyelser på jernbanen.

”Der er tale om arbejder for mere end én mia. kr. om året, og det kræver en nøjagtig styring af, hvad der er leveret, faktureret og betalt,” siger økonomidirektøren.

I november blev selskabet kritiseret for at have pyntet på regnskabet, så et stort underskud blev forvandlet til et overskud, og året forinden påtalte Rigsrevisionen blandt andet, at 819 mio. kr. var drønet ind på en Banedanmark-konto, uden at nogen havde opdaget det.

På grund af den gentagne kritik er Banedanmark under skærpet tilsyn fra Transportministeriet.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.