Aalborg Lufthavn: Vi har størst vækst i Danmark

”Mens Billund Lufthavn fra 2008 til 2011 havde vækst i passagertallet på 6,5 pct., Københavns Lufthavn 5 pct. og Aarhus Lufthavn 3,5 pct., har vi i Aalborg Lufthavn set en vækst i samme periode på 32 pct.,” siger Aalborg Lufthavns adm. direktør, Søren Svendsen, til takeoff.dk

 

Han noterer sig bl.a., at mindst 40.000 passagerer med adresse syd for Danmarks næststørste lufthavn, Billund, i fjor kørte til Aalborg Lufthavn og fløj fra Aalborg Lufthavn, der bl.a. tilbyder gratis parkering.

 

”Vi gør meget ud af at markedsføre os. Tidligere vidste f.eks. 68 pct. af vores passagerer ikke, at vi tilbyder gratis p-pladser,” siger Søren Svendsen.

 

Aalborg Lufthavn fik i øvrigt god start på det nye år med en fremgang på knap 3 pct. i januar i forhold til samme måned sidste år. I alt fløj 100.232 passagerer til og fra Aalborg i januar, en stigning på 2, 5 procent i forhold til samme måned sidste år.
 
I januar fløj 10.670 passagerer til udlandet fra Aalborg – en stigning på 23 procent i forhold til samme måned sidste år. Chartertrafikken viser også en stigning, idet 9642 passagerer rejste i januar 2012, et plus på 26 pct.
 
Også Danmarks næststørste lufthavn, Billund, melder om vækst i januar med et samlet passagertal på 164.413 – en fremgang på 3,1 pct. i forhold til januar 2011.

Billunds udenrigsruter havde i alt 97.192 passagerer, en stigning på 5,3 ptc. Top 5-destinationerne var: London, Amsterdam, Frankfurt, Oslo og Paris.

 

I sidste måned begyndte Aalborg Lufthavn i øvrigt at udvide sin terminal – når byggeriet er færdigt i maj 2013, er antallet af gater vokset fra de nuværende seks til 12; den toldfrie butik vokser fra 70 kvadratmeter til 510.
 
Samtidig får terminalen en lounge – i første omgang på 120 kvadratmeter, den kan udvides til 300 kvadratmeter.
 
Også et af Aalborg Lufthavns store aktiver, de gratis parkeringspladser, bliver der flere af. Lufthavnen har nu 4.000. Ca. 500.000 biler parkerer årligt ved lufthavnen.

 

Udover at KLM fra marts skruer op i Aalborg til tre flyvninger på hverdage, har lufthavnen også nyheder om nye ruter. Spanske Vueling vil fra dette års sommerprogram flyve to gange om ugen til Barcelona, mens Norwegian åbner ny rute til Berlin med tre ugentlige fly – og genoptager ruten til London Gatwick.
 
Målt i passagerer er Norwegian største operatør i Aalborg fulgt af Cimber Sterling og SAS.

Skrevet af Henrik Baumgarten