Op til 80 km/t på 'zipline' over hustagene i Dubai. Foto: Dubai Tourism.

Årets største nyheder i Dubai

Ørkenmetropolen Dubai er under hurtig udvikling – og der er allerede mange nye ’must visit’, der åbner i 2018.

Dubais turistråd præsenterer en lang række nyheder, der skal være med til at hente endnu flere turister til emiratet. Ud over flere luksuriøse hoteller tæller nyhederne også verdens længste ’zipline’ over byens tage, en ny zoologisk have, verdens højeste hotel og verdens største bibliotek.

Nye luksushoteller
I december 2017 har Dubai tilføjet flere luksuriøse hoteller til sit imponerende udvalg. Bl.a. åbnede femstjernede Bulgari Hotels and Resorts sit femte hotel – verdens første Bulgari Marina and Yacht Club – på den søhest-formede ø Jumeriah Beach Island. Med sin italienske stil er det private øresort en perfekt kontrast til byens mange skyskraber-hoteller. Området er indrammet af frodige haver og har 100 værelser og suiter, 20 villaer og egen havn.

En anden ny stjerne er Renaissance Downtown Hotel med 298 værelser inklusiv 65 suiter. Hotellet har flere spisesteder, bl.a. det sydfransk-inspirerede Bleu Blanc, det italiensk-inspirerede trattoria BASTA! samt det mellemøstlige BHAR, hvis navn betyder krydderi. Ud over de kulinariske oplevelser kan hotellet prale af et førsteklasses spa-koncept fra det anerkendte brand Six Senses.

Verdens længste urbane zipline
I december fik Dubai også verdens længste urbane zipline. På XLine Dubai Marina kan besøgende flyve i supermand-position fra Amwaj Towers til platformen på Dubai Marina Mall. Linen, der er én kilometer lang, befinder sig 170 meter over jorden og har en hældning på 16 grader, så man når en tophastighed på 80 kilometer i timen.

Den nye line er to gange længere end sin forgænger; den oprindelige XLine over Dubai-fontænen, der blev indviet i 2015. Samtidig er der i dag to parallelle ziplines, så man har mulighed for at dele oplevelsen med en ven.

Ny zoologisk have
I december slog ørkenstatens nye zoologiske have dørene op i området Al Warqa. Den 119 hektar store Dubai Safari Park er opdelt i hver sit geografiske tema og forskellige habitater tilpasset de i alt 250 forskellige dyrearter. For familiens mindste er der desuden en børnepark.

Ud over de mange vilde dyr kan man i Dubai Safari Park opleve en botanisk have og en sommerfuglehave – og der er også mulighed for et spil golf på parkens golfbane. Gæster kan komme rundt i parken med de miljøvenlige busser drevet af solenergi.

Verdens højeste hotel
I løbet af første kvartal 2018 slår Dubai dørene op til verdens højeste hotel, Gevora Hotel, på 356 meter – svarende til tre gange Big Ben i London.

Hotellet får 528 værelser fordelt på 75 etager på adressen Sheikh Zayed Road i Trade Centre-området og er udstyret med fire restauranter, swimmingpools for både voksne og børn, jacuzzi, en luksuriøs spa samt motionscenter.

Relaterede artikler:

Dubai vil være først med flyvende taxier

Boardingkort som rabatkort i Dubai

Legoland Dubai åbner