Pia Lange Christensen bliver ny direktør i VisitAarhus. De seneste tal siger, at turister spenderer over 7,2 milliarder kroner årligt på overnatninger og oplevelser på Djursland og i Aarhus. Pressefoto: VisitAarhus.

Aarhus klar med ny turistdirektør

Pia Lange Christensen, i dag chef for Regional Udvikling i Region Midtjylland, bliver ny direktør for VisitAarhus. Den nuværende turistdirektør har fået nyt job.

45-årige Pia Lange Christensen tiltræder denne måned som ny direktør for VisitAarhus, Danmarks ifølge egne oplysninger største destinationsselskab uden for hovedstaden.

Hun kommer fra stilling som chef i Regional Udvikling i Region Midtjylland, er tidligere bestyrelsesmedlem i VisitAarhus og har haft ansvar for turismen i Region Midtjylland.

Fremover skal Pia Lange Christensen lede turismearbejdet i Aarhusområdet og være spydspids for VisitAarhus’ vækststrategi, oplyser VisitAarhus.

”Det er et drømmejob for mig at stå i spidsen for VisitAarhus og for den nye ambitiøse vækststrategi. Jeg glæder mig til arbejdet med bestyrelsen, de 35 medarbejdere i VisitAarhus og de mange dedikerede samarbejdspartnere i erhvervslivet og kommunerne,” siger Pia Lange Christensen i pressemeddelelsen og tilføjer:

”De stærke partnerskaber er fundamentet, når vi sammen skal løfte turismen op på næste niveau og i endnu højere grad tiltrække turister, talent, flyruter, kongresser og investeringer til vores område.”

Den kommende VisitAarhus-direktør har en del af sit teoretiske fundament fra lederuddannelse på Aarhus Universitet og fra bestyrelsesuddannelse på Copenhagen Business School. Hun er uddannet journalist og har blandt andet arbejdet som redaktionschef i Danmarks Radio og på TV2 Midtvest.

Bestyrelsesformand i VisitAarhus, Sten Tiedemann, siger, at Pia Lange Christensen blandt andet er valgt til jobbet via sit miks af kompetencer inden for lederskab, turisme og kommunikation.

”Turismen i Aarhus er vokset markant, og der er fokus på området som internationalt hotspot for konference-, krydstogt- og feriegæster. Pia Lange Christensen er med sit kompetencesæt den helt rette profil til at styre bussen fremad. De kommercielle overnatninger i Aarhus er steget til tre millioner sidste år, og med det enorme potentiale, der ligger i fusionen med Visit Djursland, kan vi vækste endnu mere,” siger Sten Tiedemann.

Uvist hvad afgående turistdirektør skal
Pia Lange Christensen afløser Peer Heldgaard Kristensen, der sidste måned meddelte, at han stopper efter syv år som direktør i VisitAarhus.

Hvad Peer H. Kristensen skal lave fremover er endnu uoplyst. STANDBY.dk har i dag prøvet at kontakte ham for at høre om hans nye job.

Sidste måned oplyste Peer H. Kristensen, at han tiltræder nyt job 1. juni, men skrev på det tidspunkt til STANDBY.dk: ”Jeg kommer ikke til at udtale mig om mit kommende job; ligegyldigt hvor meget der fiskes. Det vil fjerne fokus på at få afleveret VisitAarhus godt.”

Relaterede artikler:

Aarhus skal finde ny turistdirektør

CNN kalder Aarhus for Europas nye ”cool hovedstad”

Aarhus’ nye internationale hotel forsinket