Aarhus får fin omtale af CNN. Byen er på vej ud af Københavns skygge, hedder det – CNN påpeger dog, at Aarhus er bagefter København når det gælder kvalitetshoteller.
Som Danmarks næststørste by er Aarhus vant at København snupper hovedparten af opmærksomheden. Men de seneste år er Aarhus kommet ud af hovedstadens skygge og har opnået et ry som et alternativ hvis det for eksempel gælder et city break-ophold i Danmark.
Sådan lyder noget af indledningen i en stor artikel med masser af billeder fra Aarhus og omegn på CNN’s travel-hjemmeside. Det store medie fremhæver blandt andet Aarhus’ miks af verdensklasse restauranter, imponerende kunstgallerier, iøjnefaldende arkitektur og afslappede atmosfære
Navnlig gourmetmad har været en af vækstmotorerne for at Aarhus i dag står tydeligere i billedet som turistdestination.
Dette omfatter alt fra Michelin-restauranter, hyggelige bistroer og en voksende street-scene har alle bidraget til at give Aarhus den placering, byen fortjener hos foodie-turisternes, noterer CNN’s udsendte og tilføjer, at Aarhus i februar i år var værtsby for den årlige præsentation af stjerneuddelingen i forbindelse med den årlige Michelin Nordic Guide-uddeling.
Lille by – store muligheder
Fordi Aarhus er en relativ lille by med blot 350.000 indbyggere, er den nem at komme rundt i til fods eller med cykel – også fordi hovedparten af attraktionerne er centreret omkring den centrale bykerne, lyder det.
Som transportmulighed nævner CNN, at besøgende burde købe et Aarhus Card, der giver gratis adgang til 25 af byens bedste museer og attraktioner ligesom kortet kan bruges til transport til og fra Aarhus’ lufthavn og byens offentlige transport Aarhus Card koster for eksempel 449 kroner for 48 timer.
Blandt attraktionerne nævner CNN kunstmuseet Aros, Den Gamle By, Havnebadet og Latinerkvarteret.
CNN påpeger også, at Aarhus med sin afslappede vibe er et glimrende valg til et weekend city break eller som en god udflugt fra København, der blot er tre timer væk med tog.
CNN omtaler en række restauranter i Aarhus, ikke mindst Michelin-flagskibet Substans på Frederiksgade. Blandt de andre restauranter i artiklen er Ghrelin, der betegnes som en af Aarhus’ nyeste og bedste restauranter, samt restaurant Pondus og spisestedet Aarhus Street Food.
CNN skriver også, at Aarhus har Danmarks største universitet og at det store antal studerende betyder mange gode og billige spisesteder, herunder netop Aarhus Street Food med 30 valgmuligheder. CNN har også kigget nærmere på vandhuller fra cocktailbarer og cafeer til lokale bryghuse.
Skal der besøges attraktioner udenfor Aarhus anbefales blandt andet parken ved Marselisborg, stranden ved Ballehage og Moesgard Museum.
Aarhus halter bagefter på hotelområdet
Den eneste kritik fra CNN mod Aarhus er, at byen er noget bagefter København på hotelområdet. Aarhus endnu er et pænt stykke fra det høje hotelniveau i hovedstaden, skriver CNN.
CNN omtaler kun et enkelt Aarhus-hotel, nemlig Hotel Oasia på Kriegersvej”som en af de bedre muligheder.” Hotellets værelser er meget små, så det er ikke et hotel, man kan slappe af på – men det ligger meget centralt, kun to minutter fra Banegården, lyder det.
Da Michelin tidligere i år kom med sin nordiske hotelguide, blev 36 danske hoteller fremhævet, her af ti i Aarhus.
I Aarhus kom Comwell Aarhus i den næstbedste kategori, fulgt af Villa Provence, Radisson og herefter Blu Scandinavia og Scandic Aarhus City. Og i de nederste lag over anbefalelsesværdige hoteller i Aarhus havde Michelin: First Hotel Atlantic, Hotel Oasia, Hotel Ritz, Hotel Royal, Scandic The Mayor og Aarhus Guldsmeden.
Siden 2011 er antallet af hotelovernatninger i Aarhus steget fra 496.000 til 892.000 sidste år – ligesom antallet af krydstogtturister er mere end fordoblet.
Ifølge VisitAarhus er Aarhus’ årlige turismeomsætning de seneste syv år steget fra tre milliarder kroner i 2011 til 4,9 milliarder kroner i 2016, hvor seneste opgørelse blev foretaget.
Relaterede artikler:
Aarhus skal finde ny turistdirektør