Peer H. Kristensen stopper som turistdirektør i Aarhus, hvad hans nye job er fra 1. juni, vil han endnu ikke afsløre. Foto: VisitAarhus.

Aarhus skal finde ny turistdirektør

Chefen for VisitAarhus siden 2012, Peer H. Kristensen, starter 1. juni nyt job. Han vil ikke sige hvilket. Aarhus skal nu finde ny turistdirektør.

”Jeg kommer ikke til at udtale mig om mit kommende job; ligegyldigt hvor meget der fiskes. Det vil fjerne fokus på at få afleveret VisitAarhus godt.”

Sådan lød den venlige besked til STANDBY.dk fra Peer Heldgaard Kristensen, efter det i dag blev oplyst, at han stopper med udgangen af maj for fra 1. juni at begynde nyt job. Ingen af STANDBY.dks kilder havde onsdag aften hørt noget om Peer Kristensens nye job.

Da Peer H. Kristensen i 2012 begyndte hos VisitAarhus var en af hans første handlinger at nedlægge det traditionelle turistkontor til fordel for en digital kommunikation i tråd med behovet hos den moderne turist.

Uden Peer H. Kristensen vil tage al æren, så er antallet af hotelovernatninger i Aarhus steget fra 496.000 i 2011 til 892.000 sidste år ligesom antallet af krydstogtturister er mere end fordoblet.

”Peer er en dygtig forretningsudvikler, og han har ydet en formidabel indsats i spidsen for VisitAarhus. Han har en speciel evne til at skabe strategiske samarbejder og kombineret med hans vilje til at gå moderne til værks, har han opbygget en destination, der er tordnet ind på mange internationale hitlister over steder, man skal opleve,” siger bestyrelsesformand for VisitAarhus, Sten Tiedemann, og tilføjer:

”Jeg havde gerne set Peer blive lidt længere, men han efterlader en destination i topform.”

Bestyrelsen går nu i gang med at finde en ny direktør for VisitAarhus.

Kendskabsbussen
Peer H. Kristensen har brugt enhver lejlighed til at skubbe Aarhus frem i kendskabsbussen og sætte fokus på byen som et internationalt hotspot for konference-, krydstogt- og feriegæster, hedder det i pressemeddelelse fra VisitAarhus. For eksempel var Aarhus i 2017 en af to europæiske kulturhovedstæder, hvor byen havde det hidtil største antal overnattende gæster nogensinde.

”Direktørrollen i VisitAarhus var et drømmejob for mig, og det har været en utrolig spændende opgave at løfte Aarhus op som en internationalt anerkendt destination i tæt samarbejde med top-engagerede medarbejdere, bestyrelse og samarbejdspartnere. Jeg vil takke alle for et fantastisk godt samarbejde,” siger Peer H. Kristensen i pressemeddelelsen.

Ifølge VisitAarhus er Aarhus’ årlige turismeomsætning de seneste syv år steget fra tre milliarder kroner i 2011 til 4,9 milliarder kroner i 2016, hvor seneste opgørelse blev foretaget. Skatteprovenuet fra turismen er i samme periode vokset til 1,6 milliarder kroner.

Med i mange bestyrelser
Peer H. Kristensen sidder i en række bestyrelser med tilknytning til blandt andet turisme.

Han er ifølge sin Linkedin-profil i bestyrelsen for MeetDenmarks, der skal fremme dansk erhvervs- og mødeturisme, Dansk Storbyturisme, Danske Destinationer, Aarhus Lufthavn, Turismens Vækstråd, Horesta Midtjylland og Sport Aarhus Events.

Inden skiftet til VisitAarhus var Peer H. Kristensen turistdirektør for VisitHerning i halvandet år; han har kortvarigt været administrerende direktør for Hotel Vejlefjord samt turistchef i  Ikast Kommune

Relaterede artikler:

Flere vil bygge nye hoteller i Aarhus

Aarhus i samarbejde med Airbnb

Aarhus alligevel ikke større kongresby end Los Angeles