Aarhus Lufthavn i krisestund i dag

Peter J. Høgsberg.

Peter J. Høgsberg.

LUFTFART: Et stort underskud truer lufthavnen på livet før et krisemøde i dag. ”Skåret ind til benet skal det afklares, om man vil udvikle eller afvikle,” siger den ny adm. direktør Peter Høgsberg.

Et møde i dag om Aarhus Lufthavns fremtid synes meget mere alvorligt, end de fleste troede. Det fremgår af en artikel i Jyllands-Posten i dag med den dramatiske overskrift ”Aarhus Lufthavn kæmper for livet”.

Et stort underskud og årelang investeringstørke med dramatisk fald i passagertallet og manglende opbakning fra flyselskaber som SAS, lavprisselskabet Ryanair og charterflyene, tegner et dystert billede.

Den ny lufthavnschef Peter Høgsberg, der kom fra Odense som afløser for Ole Paaske, er kendt for at sige tingene lige ud. Og han ridser situationer op i en udtalelse til bladet: ”Skåret helt ind til benet, skal det afklares, om man vil afvikle eller udvikle lufthavnen.”

I dag er borgmestrene fra de fem ejerkommuner indkaldt til et møde om fremtiden, hvor der venter oplysninger om en meget anstrengt økonomi og formentlig et underskud i år på mellem 10 og 20 mio. kr.

En af borgmestrene, Flemming Nørgaard, siger til JP, at han håber på opbakning, men tilføjer: ”Det bliver nødvendigt at skyde flere penge i lufthavnen. Jeg vil ikke komme med et konkret bud, men man kommer ikke langt med 10 mio. kr.”

Dybest set bliver det nok et spørgsmål, om man tror på den plan, som Peter Høgsberg fremlægger. Han er kendt for at være en overlever med velgennemtænkte projekter.