Aarhus Lufthavn og SAS indgår samarbejde

Aarhus Lufthavn har indgået en samarbejdsaftale med SAS om etableringen af internationale og nationale flyruter. Foto: Aarhus Airport.

SAS vil investere i et rutenetværk fra Aarhus Lufthavn. Som følge af samarbejdet står lufthavnens trafik foran en udvidelse på mere end 50%.

Aarhus Lufthavns ledelse og bestyrelse har indgået en strategisk samarbejdsaftale med SAS om etableringen af internationale flyruter til europæiske byer og en langt højere frekvens i antallet af afgange mellem Aarhus og København.

Koncerndirektør i SAS, Lars Sandahl Sørensen: ”Vi har taget bestik af kundernes ønsker og af Aarhus og Østjyllands visioner om at udvide og investere. Derudover ser vi det som en del af vores ansvar at styrke den logistiske sammenhæng mellem Øst- og Vestdanmark og være med til at åbne op til verden for det jyske marked. Samtidig er Aarhus interessant for mange udenlandske virksomheder og i turismesammenhæng, så derfor tror vi på, at der findes et stort potentiale.”

Borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard mener, at samarbejdsaftalen bliver afgørende for lufthavnens fremtid: ”Byens virksomheder har brug for en god infrastruktur nationalt og internationalt, og derfor er dette ikke kun en god nyhed for lufthavnen, men i høj grad også for Aarhus. Lufthavnen er i en turnaround-proces, og med en så positiv tilkendegivelse, er der god grund til at tro på, at lufthavnens projekt vil lykkes”.

De konkrete nye ruter bliver offentliggjort i oktober.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.