Aarhus Lufthavn venter 100.000 flere rejsende i 2018

Peter Høgsberg, direktør i Aarhus Lufthavn, har store forventninger til 2018: ”Når de seks nye ruter, vi åbner i år, alle er i gang, kan de bidrage så meget, at vi i 2018 kan forvente 100.000 flere passagerer”, siger han.

Czech Airlines åbner rute til Prag den 12. maj med fire ugentlige afgange, Århus Charter åbner to ruter til Ithaka og Sivuta i Grækenland den 20. maj, SAS åbner rute til Malaga om søndagen fra den  25. juni til den 6. august og Ryanair åbner i oktober to ruter – til Gdansk i Polen og til Eindhoven i Holland, skriver jyllands-posten.dk.

De nyeste passagertal for Aarhus Lufthavn viser en tilbagegang på 16% i april i forhold til april sidste år. Årsagen er bl.a., at SAS i november 2016 lukkede ruten til Stockholm pga. nedskæringer hos Jet Time.

Trods tilbagegangen tror Peter Høgsberg, at året kan lande på niveau med 2016 på grund af de nye ruter.

Hertil kommer en reklamekampagne til 20 millioner kroner, som Københavns Lufthavn har sat i gang for at lokke flere passagerer til indenrigsflyvning.

Aarhus Kommune har overtaget ejerskabet af Aarhus Lufthavn med Syd- og Norddjurs kommuner som medejere med hver 4,99% af aktierne. Kommunen vil investere i lufthavnen, men det kræver godkendelse fra EU, som i øjeblikket vurderer spørgsmålet med en ventet afklaring inden sommerferien.

”De 100.000 ekstra passagerer, vi forventer i 2018, kan vi godt håndtere, men vi forventer, at væksten vil fortsætte,” siger lufthavnsdirektøren.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.