Aarhus har igen fået opmærksomhed fra rejsesektionen hos CNN.com – her er det byens latinerkvarter. Foto: VisitAarhus.

Aarhus på CNN-liste over Europas oversete storbyer

Hvis turisterne ikke gider overrendte metropoler, så har CNN samlet liste med ”20 smukke europæiske byer med nærmest ingen turister.”

Mens overturisme plager dele af kendte europæiske byer som Venedig, Dubrovnik, Barcelona, Paris og Amsterdam, så kan det være på tide at rette blikket mod en række spændende alternativer, der tiltrækker færre besøgende.

Og har turister lyst til at besøge noget andet end de store flueplastre, så har CNN’s rejsesektion, CNN Travel, på sin hjemmeside samlet 20 gode bud i Europa på alternativer.

Som nummer tre listen kommer Aarhus, der i denne forbindelse får omtale for at være Danmarks næststørste by og som længe har stået i skyggen at landets lokkende hovedstad, København.

”Men Aarhus er med sine smukke strande, byens knejsende domkirke og det superbe Aros Aarhus Art Museum med den regnbuefarvede gangbro det perfekte alternativ for en lang weekend i Danmark,” skriver CNN og tilføjer, at når der skal spises i Aarhus er for eksempel Aros Wine and Food Hall et af de bedste steder til at prøve det nordiske køkken til rimelige penge.

Er madbudgettet større, så anbefaler CNN at prøve at få bord på Gastromé-restauranten, der har en Michelin-stjerne og ligger i Aarhus’ latinerkvarter.

Med fra Skandinavien har CNN også Sveriges tredjestørste by, Malmø, ”der er meget mere end en endagsudflugt over Øresundsbroen fra København,” hedder det. Her er for eksempel Moderna Museet med en af Europas bedste samlinger af nutidig kunst ligesom madudbuddet er fuldt på højde med København, skriver CNN, der også fremhæver Trondheim, Norges tredjestørste by, med sin smukke natur – og mange fremragende mikrobryggerier.

Fra nord til syd
De 19 andre europæiske byer, der er et besøg værd og som ikke er overrendt af turister, er på CNN-listen Orange i det sydlige Frankrig, tæt på den meget større turistattraktion Avignon. Orange berømmes blandt andet for sit antikke romerske amfiteater og bymuseum, Orange Museum.

Norwich i det østlige England er med på listen, fordi byen blandt andet har en af Englands mest imponerende katedraler, Norwich Cathedral, der blev grundlagt tilbage i 1096. CNN nævner også, at Norwich synes at være meget velforsynet med pubber.

Mere nordpå på øen England foreslår CNN et besøg i skotske Aberdeen.

Andre byer på listen fra CNN er den belgiske havneby Antwerpen med Vor Frue-katedralen, der er på UNESCO’s verdensarvsliste. I nabolandet Holland fremhæver CNN den officielle regeringsby, Haag, med en meget afslappet atmosfære, byens flotte kunstmuseum, Mauritshuis, og at Haag blot er et kvarters kørsel fra stranden.

Videre rundt i Europa
Blandt andre dejlige større byer i Europa, som ikke er overrendt af turister, peger CNN på den bosniske hovedstad, Sarajevo, hovedstaden i Kosovo, Pristina, samt den schweiziske forbundshovedstad, Bern, der også er et besøg værd som alternativer til kendte schweiziske storbyer som Geneve og Zürich.

Med på listen er også polske Wroclaw, Georgiens hovedstad, Tbilisi, samt hovedstæderne i Hviderusland, Minsk, og i Armenien, Jerevan.

Omtalt er også Rumæniens næststørste by, Cluj-Napoca, ungarske Debrecen, den tyrkiske hovedstad, Ankara, Plovdiv i Bulgarien og endelig italienske Torino.

Hele top 20-listen – og begrundelserne for valget af byerne – kan ses på CNN.com

Relaterede artikler:

CNN kalder Aarhus for Europas nye ”cool hovedstad”

VisitAarhus parat til mere vokseværk

Hotelkæde klar til første åbning udenfor København