Aarhus satte ny rekord i hotelovernatninger sidste år. I 2024 åbner byens hidtil største hotel, et Scandic-hotel med 500 værelser. Det store hotel- og konferencecenter på Aarhus’ nye havneareal er tegnet af Bjarke Ingels. Illustration fra Scandic Hotels.

Aarhus sætter ny hotelrekord

Aarhus havde sidste år næsten en million hotelovernatninger. Stigningen kom fra danske hotelgæster, mens der var et fald i udenlandske overnatninger på byens hoteller.

De 932.106 overnatninger sidste år i Aarhus var 39.000 flere end i 2018, en stigning på 4,4 procent. Det totale tal rækker til en ny rekord for hotellerne i Aarhus, den hidtidige rekord i hotelovernatninger blev sat i 2017.

Det år var Aarhus også Europæisk Kulturhovedstad, hvilket var med til at give byens hoteller 920.000 registrerede overnatninger.

Det oplyser VisitAarhus og henviser til de nye overnatningstal fra Danmarks Statistik for 2019, der kom i går. I alt havde Danmark sidste år tæt på 17 millioner registrerede hotelovernatninger på landets over 50.000 hotelværelser.

I en pressemeddelelse siger VisitAarhus’ direktør, Pia Lange Christensen:

”De flotte hoteltal for sidste år bekræfter, at Aarhus fortsat udbygger sin rolle som attraktiv turistdestination, og samtidig har vi i de senere år fået et øget hotel-udbud, der kan imødekomme behovene fra flere typer af gæster.”

Aarhus’ turistdirektør fortsætter: ”Mange havde spået, at antallet af hotelgæster ville falde efter 2017, men kulturhovedstadsåret har tværtimod været med til at sætte et varigt spotlight på Aarhus og Aarhusregionen, hvor der er skabt en ny dynamik med spændende attraktioner, store events og konferencer og en top-moderne hotelkapacitet.”

Flere internationale gæster
Jesper Buus, Scandics distriktsdirektør i Vestdanmark for blandt andet Aarhus, siger i pressemeddelelsen:

“Det er positivt med øget efterspørgsel i Aarhus, hvilket vi tydeligt mærker på vores tre Scandic-hoteller i byen. Eksempelvis ser vi en stigning i internationale gæster. Det lover godt for vores kommende storsatsning på Aarhus Ø, et hotel og konferencecenter tegnet af Bjarke Ingels.”

I 2024 åbner Scandic nemlig sit største hotel i Danmark uden for København – et hotel- og konferencecenter på Aarhus’ nye havneareal med omkring 500 værelser.

Her i årets første kvartal får Aarhus sit næste hotel, et Radisson Red med 78 værelser i det centrale Aarhus.

Flere danske, men færre udenlandske hotelgæster i Aarhus
Hotelovernatningerne sidste år i Aarhus på i alt 932.106 blev udgjort af 675.438 danske hotelovernatninger. En stigning på 8,6 procent fra de 622.205 i 2018.

Der var 256.668 udenlandske hotelovernatninger, et fald på 5,2 procent fra de 270.742 i 2018, oplyser VisitAarhus.

Turistorganisationen noterer, at et fald i svenske og norske gæster i 2019 modsvares af flere især hollandske, tyske, amerikanske og franske gæster. Direktøren for VisitAarhus ser frem mod endnu et stort turistår her i 2020.

”Aarhusregionen står stærkere end nogensinde. Vi har aftaler om en række store, internationale konferencer i de kommende år, og med 42 krydstogtanløb i år er der lagt op til en rekord i antallet af krydstogtgæster på over 90.000,” siger Pia Lange Christensen.

VisitAarhus er Aarhusregionens officielle turistorganisation, der dækker over storbyen Aarhus samt de omkringliggende byer og områder Djursland, Favrskov, Silkeborg, Skanderborg, Randers og Viborg. Destinationssamarbejdet omfatter i dag otte øst- og midtjyske kommuner.

Relaterede artikler:

CNN kalder Aarhus for Europas nye ”cool hovedstad”

Hotel- og kursuscenter kan blive dobbelt så stort

Klar med direktør for nyt hotelkoncept i Danmark

Scandics tidligere salgsdirektør skal hjælpe Comwell