Dronning Elizabeth II på besøg hos British Airways i Waterside. (Foto: Nick Morrish/British Airways)

Årsløn på 750.000 kr. som “kongelig” rejsechef

Det mest prestigefyldte job i den britiske rejsebranche er i øjeblikket ledigt. Arbejdsstedet er Buckingham Palace, og ansøgeren skal kunne styre flyrejser, helikopterservice og tog.

Det er ikke  hver dag, at der bliver opslået en ledig stilling som Director of Royal Travel hos den britiske kongefamilie.

Der er sikkert også mange ambitiøse rejsechefer i den britiske rejse- og luftfartsbranche, der vil finde det attraktivt at få denne fine titel printet på visitkortet sammen med adressen Buckingham Palace som arbejdssted.

I stillingsopslaget fremgår det, at det er en meget vigtig funktion i forhold til den kongelige husholdning, hvor det overordnet handler om at købe sikre, effektive, rentable og “passende” rejseydelser til medlemmerne af den kongelige familie og deres husholdinger.

Ordet “passende” dækker givetvis over, at der ikke skal vælges ekstravagante løsninger, som kan få tabloidpressen til at gå amok i kritik af kongehusets forbrug.

Skal styre helikoptere og tog
Rejsechefen for den kongelige familie får til opgave at have kontakt med  de relevante myndigheder i forhold til at yde rådgivning og give anbefalinger til rejser, hvor der skal indgå sikkerheds- og miljømæssige overvejelser.

Herudover vil der i stillingen være et direkte ansvar for det kongelige rejsekontor, Dronning Elizabeths helikopterservice på Royal Air Force-basen Odiham i Hampshire samt det kongelige tog,  der er ejet af Network Rail og vedligeholdes og drives af DB Cargo UK.

Det vil også være krævet, at eventuelle kandidater vil være i stand til at levere logistisk support til den kongelige husholdning i forbindelse med eksempelvis statsbesøg samt i forbindelser med rejser for de ansatte ved samtlige husholdninger og Royal Collection, der er kongefamiliens kunstsamling.

Eventuelle ansøgere skal kunne sikre, at planlægning og procedurer er meget effektive samtidig med, at der skal forhandles kontrakter og aftaler, der giver værdi for pengene og har højeste niveau af sikkerhed.

Robuste ansøgere
Stillingen aflønnes med en årsløn på op til 85.000 britiske pund, eller hvad der svarer til 750.000 danske kroner.

Det er da heller ikke hvem som helst, der vil kunne søge den ledige stilling. Der kræves dokumenteret ledelseserfaring, evne til at lede samt gode kommunikationsevner.

Et særligt krav til ansøgerne formuleres således: “Evne til at løse modstridende krav og modstå pres, samtidig med at man opretholder gode samarbejdsrelationer.”

Det fortæller, at den rette kandidat har mere “hår på brystet” end de fleste, hvad der også løbende bliver brug for, når tabloidpressen dykker ned i de kongelige rejsevaner. Det kunne man opleve i begyndelsen af september, da The Sun på forsiden kunne fortælle, at Prins Harry brugte privatjet på seks ud af 10 rejser siden ægteskabet med Meghan Markle trods forsikringer om, at han anvender rutefly i 99 ud af 100 tilfælde.

Ansøgning skal være det britiske kongehus i hænde senest den 20. december kl. 23.55, hvis nogle af læserne har mod på udfordringen.

 

Relaterede artikler:

Kongeligt bryllup fejres kreativt af BA