Smartphone. (Foto: LB Forsikring | PR)

Advarer: Hackere kan ødelægge ferien

Danskere, som skal til udlandet i ferien, bør fortsat være opmærksomme på deres cybersikkerhed og anbefales at tage en række forholdsregler, da de it-kriminelle ikke holder fri i sommerferien.  

Feriestemningen er for alvor indtruffet, og mange danskere er enten allerede fløjet til udlandet eller har en ferierejse i vente. Selvom sommeren for mange handler om at koble af fra dagligdagen, er det dog nok de færreste turister, der vælger at lade deres smartphone blive derhjemme.

LB Forsikring advarer derfor både forsikringsselskabets egne medlemmer og andre rejsende om, at selvom man selv er gået på ferie, er det ikke ensbetydende med, at de kriminelle, der huserer i cyberspace, også har stemplet ud.

“De IT-kriminelle holder aldrig fri, og det er derfor smart for eksempel at installere alle opdateringer, sætte kode på telefoner og aktivere Find my Iphone. Her er man i hvert fald et sikkert skridt foran, hvis der sker noget,” lyder det fra Anne Mette Kirkegaard, der er vicedirektør i Skade og Jura hos LB Forsikring.

Slå funktioner fra
Selskabet fremhæver samtidig en række råd, som de mener, at turister, der tager deres smartphone, tablet eller bærbare computer med på ferie, bør holde sig for øje, da disse kan bidrage til at undgå, at de rejsende ender i en klemme undervejs på årets sommerferie.

Det drejer sig om at tjekke, at man har et stærkt kodeord på funktionen kaldet ’internetdeling’ og slå den helt fra på de tidspunkter, hvor man ikke selv benytter den. Bluetooth bør ligeledes holdes slukket, når det ikke er i brug.

Turister bør desuden altid have telefonen på sig, mens de er af sted, og man bør ikke låne den ud til fremmede i løbet af ferien. Det kan desuden være en god idé tage en backup af ens smartphone inden afrejse. Kopien bør efterlades i sikkerhed derhjemme i tilfælde af, at uheldet skulle være ude.

Tjek ikke netbank fra internetcafé
Selvom en udlandsferie kan trække på den tilgængelige mængde af data, bør man – ifølge forsikringsselskabet – ikke falde for fristelsen og gå på et åbent trådløst netværk. Turister bør kun anvende netværk, der er beskyttet med kodeord.

Såfremt man får behov for at tjekke sin webmail, netbank eller andre tjenester, der har adgang til ens personoplysninger, skal man holde sig til ens egen telefon. Det bør aldrig ske ved en offentlig computer i eksempelvis en hotellobby eller fra en internetcafé, mens danskere også frarådes at gøre brug af offentligt tilgængeligt opladningsudstyr.

Slutteligt opfordres turister til at slukke for det trådløse netværk på deres telefon, når det ikke er i brug, mens man heller aldrig bør acceptere opdateringer eller andre former for installationer, når man er af sted på en rejse, lyder det.


Relaterede artikler:

Hackere rammer hoteller via falske reservationer

“Hvis hackerne vil ind, kommer de ind”

Hotelkoncern mistede data i hackerangreb