Aegean Airlines optur i en krisetid

aegean airlines airbusLUFTFART: Græsk økonomi har været tæt på at bryde sammen. Nu tyder noget på, at det går den rigtige vej. På trods af krisen var der en fremgang i passagerer i 1. halvår, men senere har det knebet.

Den græske partner i Star Alliance, Aegean, sammen med bl.a. SAS, er kommet hæderligt fra start i første halvår, mens det gik så nogenlunde – i hvert fald udadtil – med græsk økonomi.

Aegean noterede en fremgang på 15 procent flere passagerer. Især takket være de internationale passagerer, der var 20 procent flere af. Samtidig blev der indkøbt nye fly og startet nye ruter.

Efter starten på denne måned gik det galt. Et voldsomt fald i bookinger online. Derfor er der nu sat en rabatkampagne i gang, meddeler selskabet. Uagtet det er højsæson har det været nødvendigt.

Der er store forventninger til den internationale trafik, mens der nok vil gå lidt mere tid før der kommer gang i de græske indenrigsruter. Grækerne selv holder sig tilbage i år med at rejse på ferie i deres eget land. Færgetrafikken til øerne er faldet med 30-40 procent.