Formand Otto de Vries fra World Travel Agents Associations Alliance. (Foto: Association of South African Travel Agents | PR)

Afløser Lars Thykier på formandsposten

I slutningen af 2023 sagde Lars Thykier farvel til World Travel Agents Associations Alliance, der nu har udpeget hans efterfølger. Den nye formand er fundet blandt medlemmerne af bestyrelsen.

Der har været skiftedag i toppen af den verdensomspændende rejsebureauforening World Travel Agents Associations Alliance (WTAAA), fordi Danmarks Rejsebureau Forenings (DRF) nu forhenværende administrerende direktør Lars Thykier formelt stoppede som formand i december sidste år.

Det fulgte i kølvandet på, at han i slutningen af august 2023 takkede af efter 21 år på posten hos DRF i forbindelse med, at foreningen blev fusioneret med Dansk Erhverv og flyttede sekretariatet ind i børsbygningen i København. Her overlod han direktørstolen til advokat Jakob Hahn.

Nu har WTAAA udpeget en ny formand, oplyses det. Fremover bliver det Otto de Vries, der vil stå i spidsen for brancheorganisationen. Han tiltrådte formelt den 1. februar, men de Vries er dog langt fra et ubeskrevet blad i WTAAA-sammenhæng.

Ønsker at sikre gennemslagskraft
Otto de Vries har 35 års erfaring fra forskellige roller i rejsebranchen, hvor han har bestredet stillinger hos blandt andet rejsebureauet Holiday Tours samt flyselskabet Comair, der gik konkurs under COVID-19-pandemien.

Den nye formand har indtil nu siddet med ved bordet som medlem af bestyrelsen i World Travel Agents Associations Alliance, da han hidtil har og fortsat fungerer som administrerende direktør for Association of South African Travel Agents (ASATA).

”Jeg er begejstret for at træde ind i denne nye rolle på så vigtigt et tidspunkt for branchen. Min opgave bliver at sikre, at medlemsorganisationernes stemmer bliver hørt, når der føres vigtige diskussioner om emner, der har konsekvenser for rejsebranchen og turismen,” siger Otto de Vries om formandskabet.

Større gennemsigtighed og mere kommunikation
De Vries og resten af bestyrelsen vil blandt andet fokusere på at få genetableret den såkaldte ’Passenger Agency Programme Task Force’ sammen med flyselskabernes internationale brancheorganisation IATA.

Herigennem vil man udarbejde forskellige løsninger og komme med anbefalinger til IATA og de flyselskaber, der er medlemmer af organisationen, som både skal være til gavn for selskaber og passagerer. Derudover vil WTAAA søge at løse de udfordringer, som man oplever, at der er med IATAs New Distribution Capability.

Organisationen vil ligeledes indgå drøftelser med World Travel and Tourism Council (WTTC) og the United Nations World Tourism Organization (UNWTO) på vegne af rejsebranchen om eksempelvis beskatning, bæredygtighed og adgangen til markeder, lyder det fra WTAAA.

”Vores fokus vil fortrinsvis være på at skabe gennemsigtighed for forbrugerne om de valgmuligheder, som de har, uagtet hvordan de vælger at købe en rejse. Vi vil øge samarbejdet mellem bureauer og andre aktører på tværs af økosystemet via åben kommunikation, der bringer alle parter tættere sammen,” slår Otto de Vries fast.


Relaterede artikler:

”Jeg skal lære at være doven”

Flyselskab får ny distributionskanal til rejsebureauer

60 år med Lars Thykier