Den administrerende direktør for Danmarks Rejsebureau Forening, Lars Thykier, der torsdag den 4. oktober runder de 60 år. Foto: Michael Stub.

60 år med Lars Thykier

En kompetent, anerkendt og empatisk personlighed runder 4. oktober de 60 år. Men juristen og administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening fejrer den runde dag i stilhed.

En rund fødselsdag har ikke noget med ens arbejde at gøre, er i hvert fald holdningen hos Lars Thykier, der i morgen, torsdag, runder de første 60 år. Derfor holder den administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening siden 2002 ingen reception – tværtimod har Lars Thykier, også i morgen, dagen pakket med møder og andre opgaver, så der ikke er tid til fejring.

Fejret skal det gode menneske dog nok blive – men det sker sammen med familie og venner; i denne forbindelse skal den rejsebranche, han holder så meget af, ikke involveres.

Det er bestemt ikke fordi Lars Thykier har noget imod opmærksomhed. Når man står i spidsen for den formentlig klart vigtigste aktør og forening i den danske rejsebranche, så er der megen opmærksomhed. Både om ens person og navnlig om DRF og foreningens cirka 100 medlemmer blandt rejsebureauer. Og Lars Thykier stiller altid gerne op, til medlemsmøder, i medierne og til andre arrangementer når DRF’s synspunkter skal forklares, forsvares eller foregå andre som et godt eksempel.

Lars Thykier er stor tennisfan, men det er ikke mange dobbeltfejl, hvis nogen, han har lavet siden han i 2002 blev lokket fra SAS til at stå i spidsen for en modernisering og opdatering af Danmarks Rejsebureau Forening.

”Der er sket mangt og meget i rejsebranchen gennem årene. Noget af det, der stadig står klarest for mig, er SAS’ havari i Milano den 8. oktober 2001, dengang var jeg hos SAS og leder af kriseberedskabet. Få uger tidligere havde der været terrorangrebet i USA, den 11. september, og nogle år senere kom tsunamien i 2004,” siger Lars Thykier.

Men der har også været mindre dramatiske begivenheder, der alligevel har fyldt meget. Disse er blandt andet forhandlingerne som DRF-direktør med SAS, der ville skrotte kommissionen for salg af flybilletter til rejsebureauerne; arbejdet med konkurserne i Sterling, ungarske Malev, spanske Spanair, Air Berlin og så videre.

Et andet område, Lars Thykier ikke kan eller vil komme udenom som DRF-direktør er lovgivningen omkring rejsebranchen – samt de mange regler og forordninger i den forbindelse.

Lars Thykier har sammen med DRF kæmpet for at Danmark bliver mere imødekommende og åbent til at give adgang til borgere fra lande, hvorfra det kan være svært eller besværligt at få for eksempel turistvisum til Danmark. ”Jeg er ikke stolt af Danmarks mangel på imødekommenhed når det gælder om at tage imod mennesker fra andre lande,” siger han.

US Open og Musik
Privattid er der selvfølgelig også. Lykken er blandt andet at være sammen med familien, herunder sin viv, Birgitte og parrets tre børn, gerne i sommerhuset i Tisvildeleje eller at tage på ferie i for eksempel New York, London eller Thailand.

Navnlig New York besøger han hvert år. I hvert fald har Lars Thykier med fire nære venner de seneste 14. år været til den store tennisturnering US Open i New York.

Og når Lars Thykier skal rundt på de kortere distancer, foregår det gerne på cykel. ”Jeg hader at køre bil,” siger han.

Lars Thykier er uddannet jurist fra Københavns Universitet. Under studietiden kom han i kontakt med rejsebranchen via studiejobs som rejsekonsulent hos både DIS Rejser (nu Kilroy Travels) og American Express Travel.

Efter juraeksamen var overstået gik turen til SAS, hvor han i en årrække i SAS blandt andet var leder i salgs- og marketingafdelingen og desuden frivillig leder af den telefoniske del af SAS’ krisestyringscenter.

Skiftet til DRF
I 2002 blev Lars Thykier ansat som adm. direktør i brancheorganisationen Danmarks Rejsebureau Forening (DRF). Her har hans arbejde både nationalt og internationalt handlet om at professionalisere rejsebureaubranchen.

Dette arbejde har været medvirkende til en række bestyrelsesposter i blandt andet Rejsegarantifonden og som præsident i de internationale rejsebureauorganisationer WTAAA (World Travel Agents Associations Alliance) og ECTAA (The European Travel Agents’ and Tour Operators’ Association).

I de senere år har musik spillet en større og større rolle i Lars Thykiers liv, og når sommeren nærmer sig, drager han mod landets mange festivaler. Dog ikke udelukkende for at høre musik, for Lars Thykier er nemlig involveret i festivalen Musik i Lejet i Tisvildeleje, de seneste fire år som bestyrelsesmedlem og de seneste 1½ år som bestyrelsesformand.

Relaterede artikler:

DBTA-pris til fødselar

Genvalg til bestyrelsen i DRF

Rejsebureauforeningen holder ikke hånden over synderne