En bjerggorilla i Volcanoes National Park, der har verdens største antal af den udryddelsestruede store menneskeabe. Wikipedia-foto: Emmanuel Kwizera.

Afrikansk turistland møder den danske rejsebranche

Rwanda, der blandt andet har Tanzania som nabo, vil også tiltrække europæiske turister. Landet, der navnlig er kendt for bjerggorillaer, har snart workshops i Skandinavien, også i København.

Rwandas turistråd, Visit Rwanda, har i samarbejde med Rwandas ambassade i Norden, nordisk roadshow for rejsebranchen fra sidst i marts til starten af april, arrangeret af Aviareps.

Roadshowet kommer for eksempel til København den 30. marts i København. Her kan tilmeldte rejsebureauagenter blandt andet møde incomingbureauer fra Rwanda samt en række hoteller og resorts. De vil fortælle om Rwanda, der er halvt så stort som Danmark, men som har dobbelt så mange indbyggere.

Rwanda, der indtil selvstændigheden i 1962 var en belgisk koloni, er en voksende turistattraktion. Hovedattraktionen er det rige dyreliv, blandt andet har Rwanda verdens største antal af den udryddelsestruede bjerggorilla.

Formålet med Rwandas nordiske roadshow er at fortælle om landets formåen som rejsemål for blandt andet europæiske turister. Det bakkerige land, der også har savanner, slår også på sin kombination af dyreliv, natur, oplevelser og kultur.

Den udryddelsestruede bjerggorilla
Rwanda har tre primære nationalparker, Volcanoes National Park er største hjemsted for den udryddelsestruede bjerggorilla samt en række bjergrige økosystemer med blandt andet regnskov og fugleelskere kan komme i nærkontakt med 200 farverige fuglearter.

I Akagera National Park er der både savanne og store skovområder med mange vilde dyrearter.

Blandt de mange muligheder i Rwanda er for eksempel også at cykle, sejle i kajak, flyve i helikopter eller varmluftballoner.

Turistmyndighederne anbefaler også et besøg til Rwandas hovedstad, Kigali. Hovedstaden betegnes af Rwandas turistmyndigheder som sikker at besøge og her finder turister en moderne og charmerende afrikansk millionby med varme smil fra indbyggerne.

Om landets befolkning fortæller Rwandas turistmyndigheder, at indbyggerne er respektfulde og indstillet på at få deres land udviklet, også efter den blodige borgerkrig i starten af 1990’erne.

Relaterede artikler:

Brussels Airlines med otte nye destinationer

KLM og Lufthansa åbner nye ruter til Zanzibar

Aviareps overtager Ethiopian Airlines i hele Norden