Afskedsreception for kendt profil

Jahn Schapiro stiftede i 1982 Profil Rejser, der i dag er en af Danmarks førende arrangører af individuelle rejser. Han forlader bureauet netop som det fejrer 30 års jubilæum.

 

Jahn Schapiro afhændede i 2009 Profil Rejser til konsortiet Travel House, stiftet af danske rejsebranchefolk. I forbindelse med handlen blev Peter Rasmussen adm. direktør for Profil Rejser.

 

”Dygtige medarbejdere og kvalitetsprodukter,” lyder Jahn Schapiros’ opskrift på Profil Rejsers succes.
Han er i øvrigt kendt for en noget anderledes lederstil og baggrund end den, man typisk kender fra toppen af dansk erhvervsliv.

 

Således bærer Jahn Schapiro sjældent jakkesæt eller slips. Af samme årsag har han aldrig stillet op til formandsposten i Danmarks Rejsebureau Forening, hvor han i årene 1985-2009 var næstformand – én af flere tillidsposter, han har varetaget i branchen, står der i pressemeddelelsen.

 

I 1970’erne handlede Jahn Schapiro f.eks. vigtige kontrakter hjem med store flyselskaber iført sandaler. Og i Profil Rejsers første ti leveår lod han medarbejderne evaluere hinanden og fordele årets lønforhøjelser selv.
 
Jahn Schapiro voksede op på Nørrebro. Skolen interesserede ikke, og han fik et afbræk fra skolebænken, da han som 15-årig tog ud at sejle i Den Botniske Bugt med en fætter, der var hovmester. Sejlturen gav den unge Schapiro læselysten tilbage – og appetit på rejsebranchen. I 1964 bestod han realeksamen og blev elev i FDM Rejsebureau. Her fortsatte han indtil 1970, hvor han skiftede til det daværende rejsebureau, Rejsecentret.

 

Et par år efter kastede han sig atter over bøgerne – denne gang på Roskilde Universitetscenter, hvor han i 1973 afsluttede den humanistiske basisuddannelse. Sideløbende arbejdede han som daglig leder af Idé Rejser, og det var her, idéen til et helt nyt rejsebureau opstod.

 

30. august 1982 stiftede Jahn Schapiro Profil Rejser – under fuld opbakning fra Idé Rejsers svenske og norske samarbejdspartnere Informa og Resespecialisterna. Dengang havde Profil Rejser fire ansatte.

 

I dag beskæftiger virksomheden, inklusiv divisionerne How2Cruise, Pro-Golf Tours, California Sunriders Nordic, Hemingways og Profil Grupperejser, 45 fuldtidsansatte.

 

Europa er en meget begrænset del af forretningen, mens de oversøiske destinationer dominerer – med Thailand og USA som de største.

 

Siden foråret 2009 har Profil Rejser desuden øget forretningen med en række tiltag. Dertil hører bl.a. opkøb af Explore Greenland, udvidelse af bemandingen i How2Cruise samt opstart af California Sunriders, Pro-Golf Tours og en onlineforretning til at supplere distributionen af ferieprodukter. 
 
”Fremover vil jeg koncentrere mig om mine store fritidsinteresser golf, balutspillet og ikke mindst rejser,” siger Jahn Schapiro. Størsteparten af min tid vil jeg imidlertid hellige min kone gennem 28 år, Anne-Lise, vores børn og børnebørn. Med hele ti af slagsen i alderen 0 til 14 år er der rigeligt at se til, og intet tyder på, at festen er forbi endnu,” siger Jahn Schapiro.

 

Der er afskedsreception for det gode menneske torsdag den 29. marts kl. 16-18.30 hos Profil Rejser på Rosenørns Allé 29 på Frederiksberg.
 

Skrevet af redaktionen