Afviser at blive kropsscannet

Det betød, at de ikke kom med deres fly til Pakistan og mistede deres flybilletter til en værdi på omkring 3.500 kroner stykket, skriver ekstrabladet.dk.

Den ene kvinde opgav religiøse grunde til at nægte scanningen, mens den anden afviste på grunhd af helbredsmæssige årsager. De var begge på vej til Islamabad, da de blev udvalgt til at blive kropsscannet efter de havde checket ind.

De to kvinder fik at vide, at de ikke kunne gå ombord på¨deres fly fra Pakistan International Airlines, hvis de ikke ville lade sig scanne, men som de første af omkring 15.000, som hidtil har været udpeget til at blive kropsscannet, fastholdt de deres afvisning.

Scannerne blev introduceret i Manchester og Heathrow den 5. februar, men er blevet kritiseret for at vise de scannedes kønsdele lidt for tydeligt.

Borgerretsforkæmpere mener, at sagen får betydning for den fremtidige brug af scannerne og Alex Deane, der leder organisationen Big Brother Watch, siger, at organisationen gerne repræsenterer kvinderne i en eventuel sag. Han siger, at folk ikke skal tvinges mod deres tro, værdighed eller privatliv for at komme ud at flyve.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.