Agenterne vil selv bestemme fly til krydstogt

”Vi skal finde et fornuftigt samarbejde. I første omgang har vi tilbudt en økonomisk incentive, hvis de bruger vores flyreservationer til krydstogter i Middelhavet. Der er blandt de danske agenter en klar tendens til at de vil selv, og bruge deres egne flyaftaler. Uagtet, at vi giver bonus og gode priser.”

Sådan siger salgschef Henrik Bergkvist fra RCCL i Danmark, som en kommentar i anledning af, at rederiet har indgået en aftale med Norwegian om fly fra København til Barcelona, Malaga og Venedig. I Rom kunne Norwegian ikke få slot, der passer til skibenes afgang.

”Ideen er, at vi har pladser til faste, gode flypriser til afgange, der passer til skibene. Glipper noget med forbindelsen, er det vores ansvar. Det går rent hjem hos norske agenter, mens de svenske og danske holder sig til egne særaftaler.
Vi er netop i gang med at indsamle svar fra vore danske agenter om, hvorfor de tilsyneladende ikke bruger vore tilbud. Derefter vurderer vi endnu engang,” fortsætter han.

Agenterne i Jylland har sværere ved at bruge Norwegian via København, fordi de ikke kan indskrive bagagen direkte til bestemmelseslufthavnen. Det kan de med SAS og Cimber/Sterling.

 

Skrevet af Ejvind Olesen