Air France-KLM i fælles front mod Golf-selskaber

4

af-klmLUFTFART: Det amerikanske trafikministerium, DOT, får fuld støtte fra Air France-KLM til opgøret med flyselskaberne fra Golfen, som beskyldes for ulovlig statsstøtte og for at yde unfair konkurrence.

Air France-KLM gør nu fælles front med American, Delta og United. I en meddelelse til det amerikanske trafikministerium DOT, siger Air France: ”At man giver fuld støtter de amerikanske selskaber i deres opfattelse af, at Emirates og Qatar Airways får ulovlig statsstøtte, og opfordrer til, at der omgående gribes ind.”

Kombinationen af US selskaber og Air France-KLM fastslår, at hvis det bare får lov at køre videre som i dag, vil man i USA opdage, hvad der allerede er sket i Europa.

Her er antallet af ruter fra Golfens flyselskaber siden 2004 steget fra 23 til 69, og den samlede kapacitet primært med Emirates, Etihad og Qatar Airways, er steget med 400 procent.

Indtil videre har Golf-selskaberne kun valgt at flyve på 12 ruter til USA. Men hvis de begynder at bruge deres femte frihedsret via Open Skies-aftalen er truslen overhængende for at miste langt mere trafik.

Det sidste kan man sagtens forestille sig, for eksempel hvis Emirates begynder at mellemlande i København på vej til New York.

Golfselskaberne benægter, at de får nogen form for statsstøtte. Alligevel tyder det på, at Open Skies aftalerne kan blive taget op til snarlig revision.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

4 Comments on "Air France-KLM i fælles front mod Golf-selskaber"

Notify of
avatar
Mikael
Mikael

Det hele ville være meget lettere, hvis de anklagende selskaber fremlagde deres dokumentation. Det nuværende “jo, du gjorde – nej, jeg gjorde ej” diskussion er meningsløs.

Gunnar
Gunnar

Det er ikke meningsløst. Alle vet at disse selskapene mottar enorme summer i statsstøtte.

Tom
Tom

AA, DL og UA har jo netop fremlagt bevismateriale der understøtter påstanden om, at disse “Gulf carriers” har modtaget op i mod 42 mia USD i støtte i årene 2004-2014. Her i CPH bør der fra politisk hold udvises interesse for at undersøge, om der virkelig er underlag for 2 daglige QR flyvninger til Doha og en daglig EK flyvning til Dubai.

Stig
Stig

Og samtidig kan CPH revurdere om det virkeligt er nødvendigt at bygge om og lukke en bane hele sommeren til stor skade for de selvskaber CPH har levet af i mange år. Bare for at kunne modtage en A380 om dagen fra det menneskerettigheds undertrykkende diktatur UAE.

wpDiscuz