Air France/KLM chef afviser fyringsrygter

af-klmSTREJKETAB: Det kostede dyrt for Air France/KLM, at piloterne strejkede i to uger.  Den foreløbige opgørelse lyder på 2,5 mia. kr. Men der bliver ikke tale om drastiske fyringer, som en hollandsk kabineformand har udtalt.

”Det er ikke korrekt, at vi planlægger skrappe besparelser og massefyringer. Rygterne om noget sådant i hollandsk presse er fuldstændig forkert,” sagde kommerciel direktør, Pierre-Francois, på kvartalsmødet i Air France/KLM.

Han forsøgte imidlertid ikke at bortforklare, hvor alvorlig en pilotstrejke i to uger har været for selskabet. Direkte tab på bundlinjen ser ud til at blive 2,5 mia. kr. Ser man bort fra det, hvilket man selvfølgelig ikke kan, har trafikken og belægningen på ruterne være stabile.

”Vi kan ikke opføre os som om, der ikke er sket noget. Det her får konsekvenser. Der vil blive streng kontrol med investeringer. Vi må se på vore kapitalomkostninger. Det er ikke planen at annullere flyordrer, men vi bliver nødt til at vurdere, hvor mange fly vi har brug for på vore langruter og derefter se på de fly, vi har leaset,” fortsatte han.

”Det bliver nødvendigt med yderligere besparelser i både Air France og KLM,” var den afrundende replik på pressemødet.