airBaltic bestiller flere jetfly

Det lettiske flyselskab har valgt at udskifte sin flåde af turbo-jets med udelukkende jetfly og skiller sig af med 12 Bombardier Q400 til fordel for CSeries eller Embraer E195-E2.

“Æraen for turboprop er ovre”, siger CEO Martin Gauss, som fortæller, at selskabet har planer om at bestille Bombardier CS100/300, men den endelige beslutning er endnu ikke truffet.

I dag består flyflåden af 12 Bombardier Q400, syv CS300 med yderligere 13 fly på vej. Det næste ankommer i oktober/november og de følgende i det kommende forår. Desuden driver selskabet fem Boeing 737-500 og seks Boeing 737-300.

Martin Gauss regner med at kunne afgive ordren på de nye fly næste år, men det afhænger i nogen grad af privatisering af flyselskabet. Flere flyselskaber har de seneste måneder vist interesse for at investere i selskabets aktier og ledelsen håber at kunne præsentere en ny aktionær inden årets udgang.

I dag ejer staten 80,5% af aktierne, mens danske Lars Thuesen sidder på 20%.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.