airBaltic satser på moderne fly

Det sker for at kunne blive mere effektive og bevare fokus på rimelige billetpriser på ruterne til/fra Europa, Mellemøsten og Rusland.

 

airBaltics adm. direktør Bertolt Flick:

“Fokker 50 har tjent airBaltic godt de seneste 12 år. Det har været vores foretrukne arbejdshest på regionale flyvninger som i dag bringer transitpassagerer til Riga for videre rejser til destinationer som Paris, London, Tel Aviv eller Kiev”.

 

”Men den nye virkelighed med stigende brændstofpriser og stigende omkostninger sammen med markedets  volatilitet og uro i Mellemøsten, kræver at vi forbedrer effektiviteten. Som en del i airBaltics moderniseringsplan indførte vi sidste år topmoderne fly af typen Bombardier Q400 Next Gen, og vi kan tydeligt se effekten på effektiviteten med driftsomkostninger som gør, at vi kan fastholde overkommelige billetpriser”.

 

Som led i udviklingen vil airBaltic optimere sit rutenet til vinter for bedre at afspejle efterspørgslen på markedet. airBaltic vil undersøge muligheden for at indføre moderne turboprop-fly inden sommeren 2012.

 

Med Fokker-flyene bliver ti af den nuværende flyflåde på 34 fly taget ud af drift. Konsekvensen er, at over 200 at de knap 1.200 ansatte siges op.

Skrevet af Flemming Juul