Aktionærerne handlede SAS i rekord i år

LUFTFART: For første gang siden september sidste år nåede SAS-aktien i fredags op i over 20 danske kr. – sammenlagt er det blevet til en stigning på 89 procent siden årsskiftet.

På fredag, når SAS kommer med trafiktal for september, skal det vise sig, om den optimisme som aktionærerne tillægger flyselskabet i øjeblikket holder.

Op til weekenden steg aktien på børsen i København marginalt med 1,5 procent, men det var nok til at runde 20,20 kr. Det højeste i et år, siden september sidste år.

Et pænt men ikke prangende kvartalsregnskab samt usikkerhed omkring både Ryanair og Air Berlin samt i en kortere periode med Norwegian har nok styrket tilliden til SAS.

Til gengæld er både olieprisen, nu godt 57 dollar, og selve dollarkursen steget. Det trækker i modsat retning for et flyselskab. SAS hedger traditionelt ca. halvdelen af sit brændstofforbrug.

Ser man på aktiekursen i år, er det næsten svimlende med en stigning siden årsskiftet på tæt ved 90 procent. Mange aktionærer vil dog sikkert også kunne huske, at aktien tabte ca. 98 procent for bare fem år siden.