Alle kan benytte Scandlines færger

Bendikte_hybrid.ashx’Har man købt billet til en Scandlines-færge til Rødby, så kan man komme om bord og stige i land, uanset om man er forretningsmand eller flygtning’.

Sådan lyder det fra Scandlines mandag morgen, efter 275 flygtninge har brugt færgeruten mellem Puttgarden og Rødby til at komme ind i Danmark, skriver bt.dk.

”Folk kan frit stige om bord på vores færger, og vi har hverken ret eller pligt til at spørge dem, hvor de er på vej hen”, siger Scandlines pressechef Anette Ustrup Svendsen til Berlingske Nyhedsbureau.

Hun kan endnu ikke oplyse, om der har været flygtninge på færgerne til Rødby mandag morgen, men understreger, at rederiet har et tæt samarbejde med politiet. Søndag aften fik Scandlines besked på at øge beredskabet på det område i havnen, hvor passagererne går i land.

”Det er et terrorsikret område, så når politiet beder os om at øge beredskabet, så gør vi selvfølgelig det”, fastslår hun.

Mange af de 275 flygtninge, der søndag eftermiddag kom til Danmark med færgen kommer ifølge politiet fra Syrien og Irak og er angiveligt på vej til Sverige og Finland.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.