Amadeus får virtuel tegnebog

Familie-ferieTURISME: Med virtuel tegnebog sætter Amadeus fokus på betalinger fra rejsebureauer til rejseleverandører.

Bankoverførsler, traditionelle kreditkort og IATA Billing & Settlement Plan (BSP) har længe været betalingsstrømme mellem rejsebureauer og rejseleverandører, f.eks. til flyselskaber og hoteller.

Men stadig flere rejsebureauer leder ifølge reservationssystemet Amadeus efter mere sikker og effektiv løsning: Virtuelle kort.

Virtuelle kort mindsker risikoen for bedrageri, forbedrer salgsafstemning og hjælper virksomhederne med at få bedre styr på rejseomkostningerne. Samtidig sætter rejseleverandørerne pris på dem, eftersom de får deres penge med det samme.

Ifølge Amadeus bruger 20 pct. af rejsebureauer virtuelle kort, mens 61 procent ikke ved. at muligheden findes.

Amadeus’ løsning B2B Wallet Prepaid knytter to virtuelle kort til samme aftale. Det ene giver rejsebureauet bonus på det betalte beløb, mens det andet hjælper bureauerne med at undgå de kortafgifter, der debiteres af visse rejseleverandører.

”Rejsebranchen er åben over for betalinger med virtuelle kort. Men det er stadig en udfordring at få segmentet til at vokse. Nu har Amadeus udviklet en løsning, der hjælper rejsebureauer med at spare og minimere deres betalingsrelaterede udgifter,” siger Celia Pereiro, chef for Travel Payments hos Amadeus.