Amadeus forenkler tilbagebetaling af flybilletter

flypassagerer lufthavn osloRESERVATIONSSYSTEMER: Amadeus’ nye Ticket Changer Refund gør angiveligt tilbagebetalingsprocessen for flybilletter nemmere ved at reducere den tid, det tager at håndtere en tilbagebetaling fra 15-30 minutter til under ét minut.

I 2009 forenklede Amadeus processen til ændring af flybilletter gennem Amadeus Ticket Changer (ATC), som i dag benyttes af stort set alle Amadeus’ kunder. Nu udvides med Amadeus Ticket Changer Refund (ATC Refund).

Fra Amadeus, det største reservationssystem i Norden, siger markedschef Annabeth Bergqvist: ”Op til 10 procent af alle udstedte flybilletter tilbagebetales. De nuværende tilbagebetalingsprocesser er komplicerede, tidskrævende og skaber ofte frustration hos rejsebureauerne. En manuel håndtering medfører risiko for fejl, hvilket kan øge antallet af ADM – det vil sige krav fra flyselskaber ved en fejlberegning – og dermed indebære mistede indtægter.”

Lanceringen af ATC Refund indebærer, at Amadeus er den første IT-leverandør i rejsebranchen, som tilbyder automatiserede tilbagebetalinger for alle flyselskaber, der bruger branchestandarden for frivillige tilbagebetalinger (ATPCO). Denne standard følges allerede af en række flyselskaber og ved at benytte ATC Refund – som beregner billetpris, skatter og afbestillingsgebyr – sikres det, at tilbagebetalingerne er transparente og korrekte.

ATC Refund kræver minimal uddannelse. En tilbagebetalingstransaktion kan afsluttes med blot to trin, hvilket mindsker administrationstiden for en tilbagebetaling fra 15-30 minutter til under et minut, oplyser Amadeus.