Xiv Tirosh, adm. direktør hos Refundit (t.v.) og Suzanne Chiu, chef for Amadeus Ventures (Foto: Amadeus | PR)

Amadeus investerer i momsrefunderingsteknologi

Med en investering på op imod 70 millioner kroner har Amadeus købt sig ind i Refundit, der har udviklet en digital løsning til momsrefusion.

Det globale rejsedistributionssystem Amadeus afsøger konstant markedet for nyt indhold og nye teknologier, der kan integreres i den produktdistribution, der i dag finder sted til rejsebureauer og flyselskaber over hele verden.

Senest har Amadeus Ventures investeret i belgiske Refundit, der blev etableret i 2017 og har skabt en teknologisk platform, hvor rejsende kan ansøge om momsrefusion ved køb af varer i forbindelse med rejser i EU. Investeringen er på 9,8 millioner dollars, eller hvad der svarer til 67 millioner kroner.

“Hos Amadeus er vi løbende på udkig efter nye muligheder for at gøre det lettere for rejsende. Vi er meget glade for at kunne byde Refundit velkommen til Amadeus-familien og ser frem til samarbejdet om at opnå den nødvendige forbedring for rejsende,” siger Stefan Ropers, der er direktør for strategisk vækstinitiativer hos Amadeus og kommende medlem af bestyrelsen for Refundit.

Momsrefusion på 15 minutter
Det er velkendt, at det blot er 10 procent af samtlige momstilgodehavender fra køb af varer i EU-lande, at turister og forretningsrejsende uden for EU søger hjem.

Med en brugervenlig app er det muligt for rejsende at søge momsrefusion digitalt, og med momsrater på mellem 17 og 27 procent på tøj, elektronik, legetøj og andre tilsvarende produkter, kan der være mange penge at hente.

Refundit-appen fungerer på den måde, at den rejsende med sin mobiltelefon tager et foto af sin kvittering, sender den afsted via systemet, og 15 minutter senere vil det momsrefunderede beløb være overført til den rejsendes konto. Hele transaktionen gennemføres med Refundit´s Vatwise-platform, der i første omgang er koblet op til myndigheder i Belgien og Slovakiet.

Ingen køer og papirarbejde
De traditionelle momsrefusions-virksomheder tager sig godt betalt for at hente moms hjem fra EU-landene. Det er ikke usædvanligt, at der skal betales mellem 30 og procent af refusionsbeløbet, og her udmærker Refundit sig ved blot at opkræve et gebyr på ni procent af transaktionens værdi.

Samtidig undgår man unødvendigt papirarbejde og lange køer i lufthavnene.

Hvordan investeringen i Refundit skal udnyttes i forhold til distributionssystemet, foreligger der endnu ikke information om.

Amadeus Ventures blev etableret i 2014 for at drive innovation inden for rejsebranchen og understøtte det strategisk mål for Amadeus om at tilbyde en problemfri rejseoplevelse. På blot fem år har Amadeus introduceret rejsebranchen til over 150 startups og udviklet flere end 20 projekter med udvalgte selskaber.

 

Relaterede artikler:

Amadeus styrker sin NDC-platform

Amadeus, flyselskab og Facebook i samarbejde

Amadeus styrker fokus på hotelbranchen