Amadeus, en af rejsebranchens største spillere indenfor IT-teknologi, herunder distributionssystemer, er klar med et nyt tiltag indenfor det voksende New Distribution Capability-område. Fremsendt pressefoto fra Amadeus.

Amadeus styrker sin NDC-platform

Reservationsgiganten Amadeus gør sit NDC-indhold tilgængelig på den cloudbaserede bookingplatform Selling Platform Connect.

For at sidde med om bordet i forbindelse med IATA’s NDC-program, New Distribution Capability, arbejder også store GDS’er som Amadeus med deres løsninger på området.

Det sker for at støtte innovation, der forenkler og effektiviserer flybookinger samt sikrer, at rejsebureauer fortsat kan arbejde i deres foretrukne IT-miljøer, oplyser Amadeus i en pressemeddelelse.

Via IATA’s New Distribution Capability (NDC) ønsker en stigende række IATA-flyselskaber, at der bookes flere flybilletter direkte hos dem – fremfor i reservationssystemerne, GDS’erne, som Amadeus, Galileo, Sabre og Worldspan, som flyselskaberne mener de betaler for høje afgifter til.

Nu er Amadeus på banen med sin Selling Platform Connect. Programmets største fordel er, at det giver rejsebureauer mulighed for at se og sammenligne alle tilgængelige rejser og andre relaterede tjenester fra alle flyselskaber på én enkelt platform. Derved bliver det nemmere at sammenligne tilbud og hjælpe kunderne med at finde det bedste rejsealternativ, siger Amadeus.

Amadeus’ nye Selling Platform Connect tilbyder også administration af NDC-bookinger. Rejsesælgere kan både annullere og ændre flyrejser, der er booket via en NDC-forbindelse. Derudover vil “ufrivillige ændringer” eller ændringer foretaget af flyselskaber i eksisterende bookinger fortsat blive håndteret af det køsystem, rejsebureauerne allerede kender, oplyses det.

Forsyner rejsebureauer med nyt NDC-indhold
“Ved at integrere NDC i Selling Platform Connect giver vi flyselskaber mulighed for bedre at kunne differentiere deres tilbud og drive introduktionen af deres NDC-indhold. Samtidig gør vi det muligt for rejsebureauerne at fortsætte deres arbejde inden for deres foretrukne IT-miljøer,” siger Gianni Pisanello, chef for Amadeus’ NDC [X]-program, og tilføjer:

”Vores løsning forsyner vores netværk af rejsebureauer med nyt NDC-indhold sammen med det allerede eksisterende indhold – alt sammen på én platform.”

I september blev Amadeus dobbeltcertificeret på NDC-niveau 4, efter at have modtaget certificering som NDC-distributør fra International Air Transport Association (IATA).

Mens NDC-certifikatniveau 3 handler om det vigtigste booking flow, fokuserer niveau 4 mere på servicefunktionerne, som er en afgørende faktor for at sikre, at rejsebureauerne kan bruge NDC-indhold.

Amadeus har globalt 16.000 medarbejdere på 70 kontorer verden over.

Relaterede artikler:

Lufthansa fjerner billettyper i reservationssystemer

American, Amex og Amadeus i NDC-samarbejde

USA’s største lavprisselskab i reservationssystemer