American Airlines sparer mest på brændstof

american airlines airbus a321 lufthavnNUL HEDGING: Det har været en fordel ikke på forhånd at binde sig til faste priser på brændstof i en tid, da oliepriserne rasler ned. Modsat hos United og Delta.

Ledelsen i American Airlines havde is i maven og valgte at satse på lavere oliepriser i år. Det har givet en besparelse på ca. 4,7 mia. danske kroner.

Mange andre flyselskaber i USA og Europa har et princip om at hedge en del af forbruget, så man ikke risikerer det store chok, når priserne går den anden vej, hvilket er sket i flere omgange.

I går kunne American så offentligøre en besparelse i år på ca. 673 mio. dollars og samtidig fortælle, at man betaler 1,67 dollars pr. gallon brændstof nu, mens United betaler 1,89 og Delta Air Lines 1,80 dollars pr. gallon.

Driftsdirektør Robert Isom siger i en kommentar, at det kan man takke den manglende hedging for. Samtidig lover han endnu en 10-15 procent besparelse på brændstof på de 400 fly selskabet har i ordre. Det gælder fly som Boeing 787 og 737MAX samt Airbus A320neo.

Hvordan det står til med hedging og besparelse på brændstof hos SAS, får vi at vide i dag, når selskabet kommer med årsregnskab. Flere investorer valgte i går at tage gevinsten fra de sidste dages stigning hjem. Aktien faldt godt 5 procent til 16,90 kr.