Delta Air Lines betjener som eneste flyselskab fra USA Københavns Lufthavn – dog kun med en sommerrute, der igen i år flyves dagligt til og fra New York med Boeing B767-300 med plads til 225 passagerer (Arkivfoto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

Amerikansk flyselskab atter til København

Igen i et år vil amerikanske Delta Air Lines flyve daglig sommerrute fra New York JFK til Københavns Lufthavn. I næste uge fejres ruten ved sammenkomst i København for rejsebranchen.

Delta Air Lines’ rute fra JFK-lufthavnen i New York til Københavns Lufthavn flyves i år dagligt fra 24. maj til 3. september med en Boeing B767-300.

Versionen, der bruges på København, har plads til 225 passagerer, fordelt med 25 på business, Delta One, 29 på premium economy, Delta Comfort+, mens resten sidder på economy. Ruten flyves i samarbejde med Skyteam-partnerne Air France-KLM.

Deltas business class, Delta One, byder blandt andet på sæder der kan omdannes til fladsenge i en 180 graders vinkel, mens premium economy, Delta Comfort+, i økonomiklassekabinen for eksempel tilbyder mere benplads.

Også på economy er mad og drikke med i prisen ligesom der er adgang til underholdningssystemet Delta Studio med 1.000 timers underholdningstilbud, herunder nye Hollywood-film på skærmen i sædet foran passageren. Herudover har passagererne blandt andet via Wi-Fi adgang til high-speed internet.

Den årlige sommerrute mellem JFK og Københavns Lufthavn markeres i øvrigt i næste uge ved sammenkomst for rejsebranchen, herunder firmakunder, i København.

Når ruten er på vingerne flyver Delta DL219fra København klokken 13.30 og lander i New York JFK klokken 16.20 lokal tid. Omvendt flyver DL218 fra New York JFK klokken 19.38 (!) og lander i København næste dag klokken 9.50 næste formiddag.

Lidt længere sæson
Årets Delta-rute mellem København og New York flyves i år en uges tid længere end sidste år, hvor den sluttede sidst i august.

 Air Lines er fortsat eneste flyselskab fra USA der viser interesse for Københavns Lufthavn – om end kortvarigt. I år bliver det også en sæsonrute fløjet dagligt fra fredag den 25. maj frem til udgangen af august.

Da Delta Air Lines sidste år også markerede åbningen af sommerruten mellem New York og København, oplyste flyselskabet, at omkring 75 procent af passagererne på ruten er nordamerikanere, der typisk skal sejle krydstogt med start i Københavns Havn. Resten er primært danskere og skandinaver der skal til New York eller videre med Deltas store rutenet fra JFK ud i USA.

Københavns Lufthavn har over en million årlige amerikanske passagerer – det er mere end en fordobling på otte år.

Masser af Delta-ruter
En opgørelse på hjemmesiden anna.aero viste forleden, at Delta er et af de flyselskaber i verden med flest ruter. Alene i dette års sommersæson har Delta, hvis hovedbase er Atlanta-lufthavnen i Georgia, i alt 939 ruter til 322 lufthavnen verden over – dog er hovedparten af ruterne på amerikansk indenrigs.

Relaterede artikler:

Tre flyselskaber har hver sin rekord

En million amerikanske passagerer i Københavns Lufthavn

Delta gør klar til sæsonrute til København