Alene SAS har omkring 40 direkte flyvninger fra Københavns Lufthavn til USA om ugen. Foto: CPH.

En million amerikanske passagerer i Københavns Lufthavn

Flere direkte ruter og flere afgange har øget antallet af amerikanske rejsende til Københavns Lufthavn med 555.000 siden 2010. Sidste år var der for første gang over en million passagerer fra USA.

En million amerikanere kom sidste år til Danmark via Københavns Lufthavn – det er mere end en fordobling på blot syv år.

“Vi har arbejdet med flyselskaberne og turismeorganisationerne om at øge trafikken over Atlanten. Og det er lykkedes. Sidste år rundede vi for første gang en million, og vi forventer, at det stiger i år og årene fremover,” siger kommerciel direktør i Københavns Lufthavn, Peter Krogsgaard, og fremhæver, at særligt antallet af turister er vokset markant:

“I USA har man typisk kun 10 dages betalt ferie hvert år, så amerikanske turister er ganske kræsne og parate til at betale, hvad det koster at få en god ferie. Derfor er der stor konkurrence om at tiltrække amerikanske turister, og her spiller de mange direkte ruter en vigtig rolle,” siger Peter Krogsgaard.

Flere USA-ruter fra Københavns Lufthavn
Væksten i antallet af amerikanske rejsende hænger sammen med antallet af direkte ruter med især SAS og Norwegian til og fra Danmark. Kun amerikanske Delta Air Lines betjener Københavns Lufthavn – og det endda kun med en sommerrute.

Tæller man Air Canadas rute til Toronto med, er antallet af direkte fra Nordamerika til Københavns Lufthavn siden 2010 vokset fra 6 til 11.

Væksten over Atlanten ser ud til at fortsætte næste år. SAS har bebudet, at man næste sommer skruer op for ruten til Boston med afgang fra Københavns Lufthavn til alle ugens syv dage.

Amerikanerne er tredjestørste gruppe
Den totale andel af amerikanske rejsende i Københavns Lufthavn er vokset fra 4,3 til 6,9 procent. Dermed har amerikanerne overhalet nordmændene og er i dag den tredjestørste gruppe udenlandske rejsende – kun overgået af svenskerne med 13 procent og briterne med otte procent, oplyser Københavns Lufthavn.

VisitDenmarks markedschef i Nordamerika, Dennis Englund, siger:

“Væksten afspejler det store fokus, vi har på USA. Et intenst arbejde med ledende amerikansk presse, nationale medier såvel som toneangivende livsstilsmedier samt en øget indsats overfor amerikanske turoperatører, har medvirket til, at Danmark har været mere eksponeret i USA som rejsedestination med mange kvalitetsoplevelser end nogensinde før.”

Direkte ruter fra København til Nordamerika
Antallet af sæder på direkte flyvninger mellem Københavns Lufthavn og Nordamerika er vokset fra 420.000 i 2010 til 763.000 sidste år.

Der flyves direkte fra Københavns Lufthavn til: New York med SAS (Newark), Norwegian og Delta Air Lines – begge til JFK; Delta har kun en sommerrute.

Norwegian flyver til Oakland ved San Francisco, Orlando, Fort Lauderdale og Los Angeles.

SAS har USA-ruter til Boston (sommerrute) Chicago, Miami (vinterrute), San Fransisco og Washington D.C.

40.000 ekstra USA-sæder hos SAS
I kommentar til tallene fra Københavns Lufthavn, siger Mariam Skovfoged, pressechef for SAS i Danmark, til STANDBY.dk:

“USA er et vigtigt og stort marked for os. Vi flyver cirka 40 gange om ugen til seks destinationer i USA fra København. Vi ser voksende efterspørgsel på rejsende fra USA til Danmark og øger derfor kapaciteten næste år, hvor vi tilbyder omkring 40.000 ekstra sæder på vores USA-ruterVi samarbejder  med turistorganisationer som Visit Denmark, Wonderful Copenhagen og Visit Aarhus for at få mere fokus på Danmark og Skandinavien som destination og styrke turismen.”

Relaterede artikler:

Danskerne køber rejser online for milliarder

Indenrigsflyvning på 8.200 kilometer

Asien har flest af verdens største passagerruter