Amerikansk hotelkæde har ikke opgivet Danmark

Selvom Starwood ikke kunne blive enig om en ny managementaftale med ejeren af Palace-bygningen, Fritz Schur, der også er SAS’ bestyrelsesformand, og må trække sig ud af Danmark, har den store amerikanske kæde ikke opgivet igen at få hotel i København

 

”København får næppe nye internationale hotelkæder, før der bliver et klima, hvor investorerne ser værdien i, at en international operatør driver hotellet på deres vegne – mod, som det typisk er i dag, som forpagter”, siger Jan Kjær Nielsen, direktør for Starwood i Norden.

 

Scandic overtager fra april det fine Le Méridien Palace Hotel på Rådhuspladsen i København. Hotellet har siden 2005 været drevet af den amerikanske hotelkæde Starwood, hvis mest kendte varemærke er Sheraton.

 

Palace Hotel er netop blevet renoveret for 100 mio. kr. Renoveringen skulle have givet en femte hotelstjerne til hotellet som Le Méridien, men det vil Scandic ikke have.

 

Til gengæld lover adm. direktør for Scandic i Danmark, Jens Mathiesen, at Palace-hotellet får Danmarks bedste 4-stjernede niveau. Palace-hotellet bliver det 7. Scandic i hovedstaden – og der forventes et mere i år. Med Palace kommer Scandic op på 22 danske hoteller.

Skrevet af Henrik Baumgarten