Ved fra næste år at overtage driften af 12 hoteller i Storbritannien fra Foncière des Régions og omdøbe dem til Kimpton-hoteller kommer den amerikanske kæde af boutique hoteller også ind på det britiske marked. Foto: International Hotels Group.

Kendt hotelkæde vokser i Europa

Amerikanske Kimpton Hotels, der tilskrives æren for at have opfundet begrebet boutique hoteller, øger flere steder i Europa.

I 2015 blev Kimpton Hotels købt af hotelgiganten IHG, International Hotels Group, og det nye ejerskab har sat skub i Kimptons ekspansion udenfor USA.

Således vil IHG, der i forvejen har varemærker som Crowne Plaza, Holiday Inn og InterContinental, de kommende år åbne mindst 12 Kimpton-hoteller i Storbritannien.

Europas hidtil eneste Kimpton-hotel åbnede sidste år i Amsterdam, Kimpton De Witt, i 2020 kommer et i Paris og i 2023 er Kimpton også klar med et hotel i Frankfurt. Der er kig på Skandinavien, men endnu ingen planer, har Kimpton igen i år oplyst til STANDBY.dk

Men nu skal Kimpton gøres store på det britiske marked. Det sker ved at IHG har lavet aftale med Foncière des Régions (FdR), om at omdøbe 12 af FdR’s eksisterende hoteller med i alt 2.200 værelser og et kommende – i Birmingham – med 185 værelser til Kimpton-hoteller i Storbritannien. FdR har blandt andet hotelvaremærkerne Principal Hotels og De Vere Hotels, og det er blandt disse at der i stedet kommer til at være britiske Kimpton-hoteller.

De kommende Kimpton-hoteller får fra næste år blandt andet hjemme i og ved Cardiff, Edinburgh, Glasgow, Leeds, London, Manchester, Oxford og York.

Udenfor USA er der udover omdøbningen i Storbritannien også nye Kimpton-hoteller på vej i canadiske Toronto, caribiske Grenada samt flere steder i Asien, blandt andet Bali, Shanghai, Taipei (Taiwan) og Tokyo.

Plejer den skandinaviske rejsebranche
Kimpton Hotels, der tilskrives æren for at have introduceret begrebet boutiquehotels, er en af de meget få udenlandske hotelkæder der årligt indbyder rejsebranchen til workshops i Skandinavien.

I København holdes disse sammenkomster typisk på danske Guldsmeden Hotels, der minder om Kimptons koncept. Kimpton Hotels repræsenteres i øvrigt i Norden af det danske GSA-bureau, Atlantic Link.

Der er foreløbig 67 Kimpton-hoteller med 12.500 værelser i primært USA. Bill Kimpton åbnede i 1981 sit første hotel i San Francisco, der stadig huser kædens hovedkvarter. I dag er Washington DC – med blandt andet delstaten Maryland – det område i USA med flest Kimpton-hoteller.

På vej mod 7.000 hoteller
Som en af verdens største hotelkæder driver IHG foreløbig omkring 5.400 hoteller med 800.000 værelser i cirka 100 lande og har yderligere 1.700 hoteller i sin pipeline.
Samlet har IHG-hotellerne 375.000 medarbejdere.

Relaterede artikler:

Kendt kæde af boutiquehoteller atter i Skandinavien

Firmaer kan spare millioner på hotelbookinger

Kæde af luksushoteller bliver lidt større