Fra Kimpton-sammenkomsten onsdag på Hotel Axel Guldsmeden i København, fra venstre Elliott Martinez fra Kimpton New York, salgsdirektør Kristy Rooney, Karin Gert Nielsen, hvis firma Atlantic Link repræsenterer Kimpton i Norden, samt Anita de Jager-Brown fra Kimpton-hotellet i Amsterdam. Foto: Stand By.

Kendt kæde af boutiquehoteller atter i Skandinavien

For 10. år i træk er amerikanske Kimpton Hotels i disse dage på årligt salgsbesøg i København, Stockholm og Oslo. Kæden er på vej med sit andet europæiske hotel – og har også kig på Skandinavien.

Med over 50 tilmeldte rejsebureauagenter og travel managers samt blandt andre Air France KLM havde Kimpton Hotels onsdag indbudt den danske rejsebranche til en uformel workshop i København. Kimpton Hotels, der tilskrives æren for at have introduceret begrebet boutiquehotels i USA, holder typisk sine sammenkomster i København på danske Guldsmeden Hotels, der minder om Kimptons koncept.

Der er foreløbig 67 Kimpton-hoteller med 12.500 værelser i primært USA, men sidste år åbnede kæden i Amsterdam sit første hotel i Europa. I 2020 slår Kimpton også dørene op i Paris. ”Vi vil også gerne til København eller i hvert fald Skandinavien, men der er desværre ikke noget konkret på nuværende tidspunkt,” sagde salgsdirektør Kristy Rooney ved sammenkomsten på Axel Hotel Guldsmeden onsdag til STANDBY.dk

Repræsentanter for Kimpton besøger under deres skandinaviske turne også Stockholm og Oslo. Her fortæller de blandt andet, at der er mindst 15 nye Kimpton-hoteller på vej, ikke kun i USA, men også i canadiske Toronto, caribiske Grenada samt flere steder i Asien, blandt andet Bali og Shanghai.

Hovedparten af Kimptons gæster er fra USA, men i kraft af, at hotelkæden i over ti år har været repræsenteret i Norden gennem det danske GSA-bureau Atlantic Link har det set en stadig stigende vækst af nordiske gæster.
”Vi er meget glade for de gæster de nordiske rejsebureauer og virksomheder booker på vores hoteller – så vi kommer også til Skandinavien for at vise rejsebranchen, at der er virkelige mennesker bag Kimpton. Eller som vi siger i vores præsentation: ”Teknologi er vigtig, men det kan aldrig erstatte mennesker”,” sagde salgsdirektør Kristy Rooney.

Det første Kimpton-hotel åbnede i 1981 i San Francisco, der stadig huser kædens hovedkvarter – i dag er Washington DC – med blandt andet delstaten Maryland – det område i USA med flest Kimpton-hoteller.
Grundlæggeren af Kimpton Hotels, Bill Kimpton, fik i øvrigt den ide at sætte sig ned i sit første hotels lobby med nogle gode flasker vin. Han bød gæsterne på et glas og spurgte, hvad de synes godt om ved hotellet, hvad det gjorde forkert og hvad det kunne gøre bedre. Det blev starten på den såkaldte ”wine hour” som alle Kimpton-hoteller i dag tilbyder interesserede gæster.

Kimpton Hotels blev i 2014 købt af den store amerikanske hotelkæde InterContinental Hotels Group, der udover selve InterContinental også har varemærker som Crowne Plaza og Holiday Inn.

Travel managers til workshop, fra venstre Dorte Holm fra Carlsberg og Thorsten Kirkegaard Winther og Mette Christensen fra A.P. Møller-Mærsk. Klik på fotoet for at se det i stort format. Foto: Stand By.

A.P. Møller-Mærsk køber 700.000 hotelværelser
Blandt de danske travel managers ved onsdagens Kimpton-sammenkomst var Mette Christensen og Thorsten Kirkegaard Winther fra A.P. Møller-Mærsk. Det store danske rederi køber på verdensplan årligt cirka 700.000 hotelværelser – heraf 70.000 i USA.

”Vi bruger gerne Kimpton, men valget af hotel afhænger helt af for eksempel hotellernes beliggenhed på destinationen i forhold til vores rejsende,” sagde senior travel manager Thorsten Kirkegaard Winther.

Relaterede artikler:

Hilton overvejer hotel i Aarhus

Hamborg klar med nyt luksushotel

Visit California genvælger Atlantic Link

x

Læs Også

Nyt hotel holder kurs mod åbning i København

I starten af december får København endnu et nyt hotel. Det sker når hollandsk kæde af boutiquehoteller gør sin nordiske entre med 238 værelser ved Rådhuspladsen.

Danmarks største hotel bliver lidt mindre

Til juni næste år åbner Danmarks største hotel med 1.203 værelser – det er 17 mindre end bebudet. Hotelkæden CabInn er endnu ikke klar med navnet på direktøren for det nye kæmpehotel. I Ørestad kommer yderligere 800 værelser.

Lufthavnshotel får ny direktør og opgraderes for millioner

Et af de tre hoteller tæt på Københavns Lufthavn har netop fået ny direktør - Quality Airport Hotel Dan skal nu istandsættes for millioner.

Millioninvestering giver hotel nye kunder

I kampen om gæster på high end-hoteller, har Københavns største hotelgruppe brugt millioner på at forædle hotellet 71 Nyhavn. Det har gjort high end-hotellet til gruppens dyreste i værelsespriser.

Scandic åbnede årets største hotel i København

Med 370 værelser er Scandic Kødbyen det største nye hotel til at åbne i København i år. I alt får landets største hotelkæde i disse år 5 nye hoteller, herunder dets største udenfor København.

To nye hoteller i Reykjavik

Den islandske hovedstad, Reykjavik, har fået to helt nye luksushoteller, der samlet set øger byens kapacitet med over 150 hotelværelser.