Mange amerikanske har efter pandemien stor mangel på arbejdskraft. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

Amerikanske hoteller har 100.000 ledige stillinger

Fire ud af fem hoteller i USA har ubesatte stillinger. Hotellerne prøver at tiltrække med bedre løn, mere fleksibilitet og bedre arbejdsfordele. Under pandemien forsvandt 250.000 hoteljobs.

Ikke kun den danske hotelbranche mangler arbejdskraft. Samme melding kommer fra USA, fremgår det af ny undersøgelse fra brancheforeningen American Hotel & Lodging Association (AHLA).

Samlet melder 79 procent af hotellerne i undersøgelsen, at de ikke kan få besat ledige stillinger. Dem er der cirka 100.000 af, skriver HNR Hotel News.

71 procent af hotellerne siger, at de tilbyder bedre lønninger for at tiltrække medarbejdere, 64 procent lokker også med større jobfleksibilitet og 33 procent med bedre fordele for de ansatte. Men det til trods, så har 81 procent af hotellerne i undersøgelsen stadig svært ved at få besat ledige stillinger. Største område med ledige stillinger er housekeeping, der udgør 43 procent af de ubesatte jobs.

Den gennemsnitlige timeløn på amerikanske hoteller er nu oppe på 23 dollars, cirka 150 danske kroner. Siden pandemien er lønninger på amerikanske hoteller steget hurtigere end på andre sammenlignelige jobområder i servicebranchen.

250.000 hoteljobs forsvandt under pandemien
HNR Hotel News refererer til officielle amerikanske statistikker fra U.S. Bureau of Labor Statistics. Siden februar 2020, måneden før pandemien for alvor brød ud på verdensplan, er der forsvundet 250.000 hotelarbejdspladser i USA. 150.000 jobs er efter pandemien genskabt, men der er stadig 100.000 ubesatte.

Mange, der mistede deres arbejde på amerikanske hoteller under pandemien, har siden fundet anden beskæftigelse i andre brancher og vil ikke tilbage til hotelbranchen.

American Hotel & Lodging Association og andre aktører i hospitality-branchen har søsat en lang række kampagner og initiativer for igen at tiltrække medarbejdere.

AHLA’s administrerende direktør, Chip Rogers, siger: ”At skaffe flere medarbejdere til hotellerne fortsætter med at være en topprioritet for mange hotelejere, det giver store nye muligheder for kommende ansatte i vores branche.”

Han opfordrer den amerikanske kongres til at komme med nye regelændringer, så det bliver lettere for i dette tilfælde den amerikanske hotelbranche at kunne ansætte immigranter til at fylde de mange ledige stillinger.

 

Relaterede artikler:

USA savner flere europæiske turister

Dansker bliver direktør for nyt boutiquehotel i USA

Hostel vil betale offentlig transport for fastansatte