A&O Hostels har på sine to københavnske hosteller, her er det hostellet på Nørrebro, i alt 385 værelser med 1.315 senge. PR-foto: A&O Hostels.

Hostel vil betale offentlig transport for fastansatte

Tyske A&O Hostels, der har to hostels i København, søsætter fire initiativer for at skaffe nye medarbejdere. Kæden fjerner for eksempel krav om, at medarbejderen kan tale dansk.

Hotel-og restaurationsbranchen mangler hænder, så nu søsætter A&O Hostels, der i Danmark har to hostels i København på henholdsvis Nørrebro og i Sydhavnen, fire initiativer, der skal tage hånd om problemet.

I en pressemeddelelse skriver den tyske hostelkæde, at dens belægningsprocent i København siden årets begyndelse er vokset fra 40 til 75 procent. Samtidig med en generel efterspørgsel på arbejdskraft i hotel- og restaurationsbranchen, intensiverer det hostelkædens behov for medarbejdere.

Om sine fire nye initiativer skriver A&O Hostels, at fra 1. januar dækker A&O Hostels i København fastansattes udgifter til offentlig transport.

Og flytter man til København for at arbejde fast hos A&O Hostels, så betaler kæden medarbejderens husleje den første måned, oplyses det.

A&O Hostels har på sine to københavnske hosteller i alt 385 værelser med tilsammen 1.315 senge. Der er foreløbig 38 europæiske A&O Hostels.

Nu ryster vi posen en ekstra gang
Kasper Rønnow, direktør for A&O Hostels i Danmark, siger i pressemeddelelsen:

”Vi hjælper ofte tilflyttende medarbejdere med at finde et sted at bo, og nu ryster vi posen en ekstra gang for at tiltrække nye, engagerede ansatte.

Gratis offentlig transport og husleje den første måned fjerner nogle af de opstartsudfordringer, unge tilflyttere har. Det skal være nemt at flytte til byen og nemt at komme til og fra arbejde, fordi det giver ekstra overskud til det allervigtigste, nemlig gæsterne,” siger Kasper Rønnow.

Nok at kunne tale engelsk
De to københavnske A&O Hostels, som især ansætter unge studerende fra udlandet, har desuden fjernet krav om danskkundskaber.

”Alle vores medarbejdere kan tale engelsk, og det er alt rigeligt til at håndtere gæsterne, også de danske. København er i forvejen en meget international by, og folk er vant til at begå sig på engelsk, ligesom man ofte oplever det på for eksempel cafeer og restauranter rundt om i byen,” siger Kasper Rønnow.

Ligeledes implementerer A&O i København et ”Workation-program,” der giver ansatte i kædens 38 hostels i Europa mulighed for at rejse til København og arbejde på et af de to hostels i op til to måneder.

”Mange unge ønsker en fleksibel hverdag, hvor de både kan rejse og arbejde på samme tid. Det er lige præcis det, vi kan tilbyde med Workation-programmet,” siger Kasper Rønnow.

 

Relaterede artikler:

Tysk hotelkæde kigger på hoteller i Danmark

Københavns nye kæmpehostel øger byens kapacitet

Bitcoin skal øge omsætningen på danske hostels