I morgen, torsdag, udkommer det ugentlige danske Anders And-blad, hvor den dunede familie for første gang er i Sønderjylland og blandt andet besøger Dybbøl Mølle. (Presseillustration: Egmont Publishing © (C) Disney)

Anders And besøger atter Danmark

Når Anders And & Co. udkommer i morgen er den berømte and og hans nevøer i Sønderjylland. Regionens turistchef håber historien også kommer i det tyske, svenske og norske Anders And.

Anders And og nevøerne skal for første gang til Sønderjylland, fordi den oftest uheldige and er blevet assistent på tv-programmet Det store Kagemaraton, som en vis Mette Blomsterand er vært for på Sønderborg Slot.

Forsiden af denne uges Anders And & Co. prydes af Dybbøl Mølle udenfor Sønderborg. (Presseillustration: Egmont Publishing © (C) Disney)

Historien om Anders And i Sønderjylland bringer udover Sønderborg Slot med et stort sønderjysk kagebord også andefamilien forbi Dybbøl Mølle og Vadehavet.

Anders Ands første besøg i Sønderjylland vækker også glæde hos chef for VisitSønderjylland, Kasten Justesen. Han siger til STANDBY.dk:

”Sidste år var Anders And jo i det nordjyske – og Egmont Publishing, der udgiver Anders And & Co., efterspurgte ideer til, hvilket sted i Danmark han skulle besøge næste gang. Den efterlysning bragte vi på VisitSønderjyllands side på Facebook for regionens turistaktører og bad medlemmerne komme med inspiration til, hvad Anders And skulle i Sønderjylland. Det kom input fra mange – også min datter.”

”Vi skal selvfølgelig købe nogle eksemplarer – og så er vi spændt på, om denne historie fra Sønderjylland også kommer på de udenlandske markeder, gerne Anders And-bladene i Tyskland, Norge og Sverige, der er vores største udenlandske markeder for turister i Sønderjylland,” siger Karsten Justesen og fortsætter:

”Det kan inspirere børnene i andre lande til gerne at ville se, hvor Anders And har været og så kan de måske overtale deres forældre til at komme hertil.”

Om valget af Sønderjylland til denne uges hovedhistorie i Anders And & Co., siger bladredaktør på Anders And & Co., Svend Skytte, til DR.dk, at der ikke var nogen tvivl om, at Anders And skulle til Sønderjylland:

”Det er så væsentlige steder i Danmark, hvor man både har det gamle på slottet i Sønderborg, som giver et historisk vingesus, og så har vi Vadehavet, som er helt unik natur, og Dybbøl Mølle, som symboliserer så meget ved danskheden, som den overhovedet kan,” siger han.

Klik for stort format. Sønderborg set fra luften – med Sønderborg Slot i forgrunden. Foto: Sønderborg Turistbureau.

Kaffebord og tegneworkshop på slottet
I forlængelse af denne uges Anders And-blad er VisitSønderjylland på mandag, den 14. oktober, med til at arrangere et sønderjysk kaffebord på Sønderborg Slot.

Her kommer også den danske tegner Flemming Andersen, der har tegnet denne uges sønderjyske historie i Anders And & Co. for at lære fra sig og demonstrere sit talent for at tegne Andebys kendte figurer ved en tegneworkshop.

Forståeligt valg med Sønderjylland
”Vi kan lave nok så meget markedsføring af Sønderjylland, men dette er en spændende måde at fortælle om de mange interessante ting i vores område, og det er jo ikke noget omtale, man kan købe sig til,” siger turistchef Karsten Justesen og tilføjer:

”Det er fantastisk – og forståeligt – at valget er faldet på Sønderjylland. Vi har så mange gode historier at fortælle, om alt fra kaffebord til Dybbøl, Sønderborg Slot og Vadehavet samt arbejdet med vores kerneoplevelser, naturen, så vi kunne ikke have bedt om noget bedre.”

Anders Ands besøg i Sønderjylland kommer også inden det næste år er 100-året for Genforeningen af Sønderjylland med Danmark efter Tyskland havde tabt Første Verdenskrig.

70 år med Anders And i Danmark
Anders And & Co. udkommer i morgen, torsdag, den 10. oktober. Pris: 39,95 kroner.

Den 1. marts i år var det 70 år siden, at det første nummer af Anders And & Co. udkom i Danmark. For 75 øre kunne man få 36 siders underholdning med Anders And, Rip, Rap og Rup og alle de andre kendte figurer.

I Sverige og Norge fejrede allerede 70-års jubilæum sidste år, og det var også meningen, at Danmark skulle have lanceret det første nummer af Anders And & Co. i 1948. På grund af papirmangel efter Anden Verdenskrig kunne det imidlertid ikke lade sig gøre, og først i 1949 var der papir nok til at udgive Anders And-bladet i 103.000 eksemplarer.

Gutenberghus, som Egmont hed dengang, udgav oprindeligt kun en gang om måneden, men fra 1956 begyndte bladet at udkomme hver anden uge, og i 1959 blev det så til det ugeblad, vi kender i dag.

Anders And-bladets primære målgruppe er børn mellem 6-12 år og deres forældre; der bruges i snit 22-32 minutter på bladet, det læses i gennemsnit tre gange og 90 procent af køberne gemmer det.

Relaterede artikler:

Anders And besøger Nordjylland

Krydstogt fra Disney på første besøg udenfor København

Flere ville være vært for danske mødeplanlæggere