Direktør Peter Christian Bühlmann Jensen foran Ruths Hotel i Gammel Skagen. Foto: Ruths Hotel.

Kendt hotel blev større

”Lavprisselskaberne fra Aalborg Lufthavn er blandt vores største konkurrenter,” siger direktøren for berømte Ruths Hotel i Gammel Skagen, der netop har fået seks nye værelser.

”Mange tror, at vores gæster her om sommeren er fra Hellerup-området nord for København; men det er koncentreret om ugerne 29, 30 og 31. På årsbasis er over 90 procent af vores cirka 22.000 gæster danskere – af dem er over 80 procent fra Aarhus og opad mod det nordjyske, herunder Herning og Holstebro.”

Det siger Peter Christian Bühlmann Jensen, administrerende direktør de seneste otte år for et af Danmarks mest kendte strandhoteller, Ruths Hotel på toppen af Danmark i Gammel Skagen, til STANDBY.dk

Ruths Hotel, det eneste hotel i Gammel Skagen, består i dag af fem bygninger – og det har netop taget endnu seks nye værelser i brug og er dermed oppe på 60.

De engelske ejere af hotellet, der er åbent hele året, har investeret seks millioner kroner i at indrette endnu en af bygningerne ved hotellet med de nye værelser – eller lejligheder, som de også kaldes.

”Vi har nu de første gæster boende i de nye værelser,” siger Peter Christian Bühlmann Jensen og tilføjer, at mens danskerne er største kundegruppe, er de øvrige største nationaliteter på hotellet fra Norge, Sverige, England og Tyskland.

Udover de nye værelser er en anden tilføjelse til komplekset omkring Ruths Hotel også en smørrebrødsforretning i bygningen med det gamle strandhotel.

Det gode vejr er ikke kun godt
”Sæsonen i år går rigtig godt, men det gode danske sommer vejr har påvirket vores indtjening. Mange der ellers ville være kommet her, har siddet hjemme og grillet. Vi har nærmest fuldt hus, men der er ikke propfyldt. I disse dage har vi helt fyldt, men vi har nok omkring 30 ledige værelser gennem resten af juli,” siger direktøren.

Det varme danske sommervejr også har betydet mindre omsætning i hotellets restaurant. ”I varmen spiser mange lettere, vi sælger færre bøffer, og flere salater, som vi tjener mindre på. Gæsterne køber heller ikke så megen rødvin når de ikke spiser bøffer, men nøjes for eksempel med et par glas rosevin,” siger Peter Christian Bühlmann Jensen.

Udfordres af lavprisselskaber
Ruths Hotel udfordres ikke kun af det gode danske sommervejr. En anden konkurrent er Aalborg Lufthavn, hvorfra Norwegian og Ryanair har ruter til blandt andet London.

”Vi har konkurrence fra andre gode badehoteller i Nordtyskland og sydsvenske Skåne, hvor priserne er op til 25 procent lavere. Men vores største konkurrent er ikke disse eller for eksempel Falsled Kro på Fyn eller badehotellet ved Molskroen, det er Norwegian og Ryanairs billige afgange fra Aalborg Lufthavn til London,” siger Peter Christian Bühlmann Jensen og fortsætter:

”Jeg har talt med mange af vores gæster som siger, at de overvejede en weekendtur med lavprisselskaberne fra Aalborg til London – eller at komme her. Det er prismæssigt cirka det samme.”

Og direktøren for Ruths Hotel kender meget til flyvning. Han har været kaptajn i daværende Maersk Air og flyver stadig om vinteren hver anden søndag hos danske Jet Time.

Og skulle et af navnene i Peter Christian Bühlmann Jensen navn virke bekendt for kendere af hotelbranchen i Nordjylland, så er han del af Bühlmann-familien, der ejer eller driver de to Aalborg-hoteller Best Western Scheelsminde samt Aalborg Airport Hotel samt herregården Nørre Vosborg.

100 medarbejdere
Mens Ruths Hotel udenfor højsæsonen har op til 40 medarbejdere, stiger tallet i de travle sommermåneder til over 100. Hotellet, der giver et fornuftigt millionoverskud, omsætter på årsbasis for mere end 40 millioner kroner uden momsen er medregnet i dette beløb.

Selve navnet Ruths Hotel går mere end 100 år tilbage i tiden, hvor Emma og Hans Christian Ruth var værtspar på Badepensionatet Vesterhus, der senere blev til Ruths Hotel.

Relaterede artikler:

Trivago sætter pris på Danmarks bedste hoteller

Han savner kontakt med passagererne

Kendt hotel får ny direktør