Det er altid vigtigt med en god rejseforsikring, også én som for eksempel dækker forsinket fremmøde i lufthavnene. Arkivfoto fra paskontrollen i Københavns Lufthavn: Henrik Baumgarten.

Aner ikke om rejseforsikring klarer mistet flyafgang

Pres på lufthavnene betyder risiko for missede fly. Fire ud af fem danskere ved ikke, hvordan deres rejseforsikring dækker ved en misset flyafgang. Det viser undersøgelse fra Gouda Rejseforsikring.

Sommerferien kan betyde lange ventetider i lufthavnen. Med udsigten til en noget nær en rekord-sommer for dansk rejseaktivitet, er der dog også risiko for lange køer til både bagageaflevering og sikkerhedskontrol.

Og mister man sit fly på grund af forsinkelser i lufthavnen, står rigtig mange i en usikker situation. Det skriver Gouda Rejseforsikring i en pressemeddelelse.

Fire ud af fem danskere svarer i ny undersøgelse, at de ikke ved, hvordan deres rejseforsikring dækker, hvis de skulle at misse flyet på grund af lufthavnsforsinkelser. Undersøgelsen er lavet af Kantar Gallup for Gouda Rejseforsikring og Gjensidige i maj og juni blandt 1.528 repræsentativt udvalgte danskere.

Forsikringen dækker ekstraudgifter
“Særligt om morgenen og eftermiddagen er der stort tryk på lufthavnene. Derfor anbefaler vi, at man sørger for at komme i god tid, og at man orienterer sig på for eksempel Københavns Lufthavns app, hvor man blandt andet kan se de aktuelle ventetider i security,” siger Louise Hertzum Andersen, chef for forretningsudvikling i Gouda Rejseforsikring.

Hvis man som kunde har fulgt anbefalingerne fra sit flyselskab og den lokale lufthavn, og er kommet i god tid inden afgang, men alligevel ender med at misse sin flyafgang, vil Gouda dække ekstraudgifter som for eksempel køb af nye flybilletter eller lignende, oplyser Gouda.

Det er ikke kun i Danmark at lufthavnspersonalet kan se frem til at være ekstra presset denne sommer. Rundt om i verden risikerer man nemlig også timelange køer for at aflevere bagage og blive tjekket i security.

“Der er mange destinationer, hvor rejsetrykket betyder, at der er langt længere ventetid end normalt. Derfor anbefaler vi først og fremmest, at man orienterer sig på de lokale lufthavnes hjemmesider, så man ikke bliver overrasket over køens længde. Derudover skal man sørge for at medbringe vand og mad til køen, så man ikke går kold i ventetiden,” lyder det fra Louise Hertzum Andersen.

Relaterede artikler:

Rejsende bør tage forholdsregler forud for ferien

Flyselskaber over hele verden var uforberedte

Københavns Lufthavn: Kom i god tid

Fravalg af fast track i lufthavne kan give problemer

Flyselskaber ser frem til færre kæmpekøer i CPH

Frygter passagererne får lange ventetider i lufthavne