Passagerer i Københavns Lufthavn. (Foto: Henrik Baumgarten)

Apollo: Kun tre procent vil rejse med deres forældre

En undersøgelse fra Apollo viser, at forældre er de mindst populære rejsemakkere, mens dobbelt så mange gerne vil alene af sted. Rejsebureauet melder desuden om stor efterspørgsel i efteråret.

Sommeren er ovre, og rejsebureauerne er derfor begyndt forberede sig på den kommende sæson. Det gælder også for Apollo Rejser, der oplyser, at der allerede tidligt på sommeren begyndte at være en stor efterspørgsel blandt kunderne på rejser til efteråret.

Ifølge rejsebureauet er ni ud af ti pakkerejser i snit ved at være udsolgte. Der er særligt én destination, som danskerne gerne vil til i år, og det drejer sig om Grækenland. Derudover er der efterspørgsel på billetter til Spanien, Emiraterne, Cypern og Tyrkiet.

Apollo har ligeledes opgjort hvilke destinationer i landene, som kunderne har bestilt billet til. Top tre udgøres af Kreta, Gran Canaria og Fuerteventura. Dernæst følger byen Parga i Grækenland samt Tenerife på en femteplads.

Storby er tilbage på toplisten
I løbet af efteråret søger mange kunder ligeledes mod verdens storbyer, og her er det især London, Rom og Barcelona, som rejsebureauet oplever en efterspørgsel efter.

Det har været svært at foretage rejser til New York de seneste par år grundet COVID-19-pandemien, men efter grænserne til USA er blevet genåbnet, ønsker flere atter at besøge byen, og den indtager derfor fjerdepladsen på listen over storbydestinationer, som rejsebureauets kunder booker billet til. Herefter kommer Paris.

At New York hurtigt er blevet genetableret som et populært rejsemål blandt kunderne, har gjort, at Prag, der ellers også er en efterspurgt destination blandt danskerne, er blevet skubbet ud af top fem. Selvom den ikke er på listen endnu, så oplyser Apollo desuden, at rejsebureauet oplever en voksende efterspørgsel på storbyferier til Athen.

Færrest vil rejse med forældrene
Det er dog ikke hvem som helst, som danskerne, nordmændene, svenskerne eller finnerne nødvendigvis har lyst til at rejse på ferie med til en af verdens store byer. Det viser en undersøgelse, som Apollo har foretaget sammen med virksomheden Mantap Global AB i de fire lande.

Ifølge undersøgelsen foretrækker 43 procent af de adspurgte at rejse på storbyferie med deres partner, 28 procent vil gerne have børnene med, mens 16 procent af respondenterne fortæller, at de gerne vil på ferie med deres venner.

Blot 3,5 procent svarer, at de gerne vil rejse med deres forældre, der altså er de ledsagere, som færrest ønsker at drage over grænserne med. Omkring dobbelt så mange vil gerne alene af sted, når de skal på storbyferie, oplyser Apollo, der samtidig fortæller, at rejsebureauet oplever, at netop solorejser er blevet mere populære de seneste år.

Apollo Rejser i Danmark er en del af gruppen DER Touristik Nordic. Selskaberne i gruppen har tilsammen omkring en million rejsende på årsbasis, og gruppen har siden 2015 været en del af den tyske koncern REWE, der er beskæftiget med detailhandel og turisme.


Relaterede artikler:

Vil ikke afsløre erstatningskrav mod SAS

Sådan rejser de 18-24-årige fra Norden

Apollo: Sikkerhed betyder mere for feriegæsterne