(Foto: Apollo Rejser | PR)

Apollo: Sikkerhed betyder mere for feriegæsterne

I takt med at verden atter åbner efter COVID-19 oplever rejsebureauet Apollo Rejser nye tendenser blandt kunderne. ”Sikkerhed betyder rigtigt meget for danskerne lige nu,” siger salgsdirektør.

I løbet af foråret har flere og flere lande lempet eller helt udfaset de ellers gældende rejserestriktioner, der eksempelvis har betydet, at rejsende skulle fremvise en negativ COVID-19-test, et coronapas eller påføre sig et mundbind. Det er i vid udstrækning sket i takt med, at smittetallene i særligt Europa er faldet.

Senest er det Spanien, Italien og Cypern, der har droppet en del af kravene for rejsende fra EU-lande, lyder det fra Apollo Rejser. I praksis betyder det, at turister ikke fremover skal fremvise hverken coronapas eller en negativ test, når de ankommer til en lufthavn i landet.

Rejsebureauet glæder sig desuden over, at flere lande lemper kravet om brug af mundbind. Det gjorde flere danske lufthavne allerede tilbage i midten af marts, hvor kravet blev droppet for såvel passagerer som ansatte.

Flere vælger pakkerejser
Apollo oplever i øjeblikket en stigende interesse for pakkerejser blandt kunderne. Rejsebureauet mener, det skyldes, at denne rejseform giver en vis sikkerhed, som mange finder betryggende efter flere år med mange ændringer i de gældende restriktioner og krav eller muligheden for helt at rejse.

Ifølge salgsdirektør Glenn Bisgaard er det ikke udelukkende kunder, der tidligere har været af sted på denne slags rejser, der nu vender tilbage. Det drejer sig om også om passagerer, der ikke før har haft interesse for pakkerejser.

”Flere søger her på bagsiden af pandemien en mere sikker form for booking og rejse. De vil gerne vide, at de har den sikkerhed, som pakkerejseloven giver dem, med sig på rejsen – lige fra booking, til på destinationen samt til, når de skal hjem igen.”

”Den sikkerhed betyder rigtigt meget for danskerne lige nu – også hos dem, der ellers ikke har valgt pakkerejser tidligere.”

Vil både svede og solbade
En anden tendens, der har vist sig i løbet af foråret er, at mange af Apollos kunder ønsker en aktiv ferie. Rejsebureauet har en række sportshoteller, der er udstyret med fitnesscentre, vandrestier samt muligheden for at få motion ved at svømme.

I tillæg hertil tilbydes gæsterne at deltage i daglige træningspas, hvor instruktører sætter gæsterne ind i gode teknikker til løbe- eller cykelturen samt deler tips og tricks til opgørene på tennis- og padelbanerne, og det er tilsyneladende efterspurgt for tiden.

Derudover lyder det fra Apollo, at det nu i højere grad end tidligere er en tendens, at flere rejser af sted i større grupper således, at det kan være en del af familien eller en større flok venner, som tager på ferie sammen. I Europa oplever Apollo i øjeblikket mest efterspørgsel på ferier til Kreta, Rhodos, Cypern, Kroatien samt Malaga, lyder det.

 

Relaterede artikler:

Flere europæiske lande fjerner rejserestriktioner

Stort rejsebureau følger afbrudte SAS-forhandlinger

Ny milliardkontrakt mellem SAS og Apollo Rejser